Last news in Fakti

15 Април, 2022 09:18 4 277 4

Знаете ли колко чисто нови Porsche-та са продадени от началото на годината?

  • porsche-
  • продажби-
  • 2022
Знаете ли колко чисто нови Porsche-та са продадени от началото на годината? - 1

За първото тримесечие на 2022 г. доставките на автомобили Porsche за клиентите в световен мащаб възлизат на 68 426 броя. Това представлява спад от 5% в сравнение с предходната година. „В светлината на извънредните обстоятелства, засегнали по-голямата част от автомобилната индустрия, нашите търговски екипи и дилъри се представиха добре през първото тримесечие“, казва Детлев фон Платен, член на Изпълнителния борд, отговарящ за продажбите и маркетинга в Porsche AG. „Възраждането на коронавируса в някои региони като Китай, в съчетание с непрекъснатите сериозни предизвикателства в ресурсите и логистиката, подложи всички ни на изпитание. Същевременно нашите продукти продължават да са силно търсени от клиентите в цял свят - с еднаква сила в Европа, Америка и Китай.“

Ръст в Европа

Многостранните предизвикателства, посрещнати от производителя на спортни автомобили в различните региони на света, рисуват различна картина, когато става въпрос за доставките. В Европа Porsche доставя 22 791 автомобила през първото тримесечие, което представлява увеличение от 18% спрямо предходната година - въпреки изключително силните резултати за същия период на 2021 г. Стойностите растат и на вътрешния пазар в Германия с 6 925 доставени автомобила, което представлява увеличение от 16%. В Китай, най-големият единичен пазар на Porsche, производителят на спортни автомобили е осъществил 17 685 доставки.

Знаете ли колко чисто нови Porsche-та са продадени от началото на годината?

Подновеното разпространение на коронавируса, предизвикало затварянето на Porsche Центровете в някои региони, и логистичните предизвикателства водят до спад от 20% на доставките. Общо 28 991 автомобила са доставени на клиентите на Porsche в Азиатско-тихоокеанския регион, Африка и Близкия изток. Клиентите на Porsche в САЩ са получили 13 042 автомобила, въпреки проблемите с ресурсите и логистиката, засегнали много автомобилни марки. Това е сравнимо с най-силното първо тримесечие въобще на предходната година.

SUV моделите остават изключително популярни

Най-силното търсене е отново за SUV моделите на Porsche: Porsche Cayenne е доставен на 19 029 клиенти. Доставките на Macan възлизат на 18 329 броя. Из-цяло електрическият Porsche Taycan отива при 9470 клиенти. Емблематичният спортен автомобил 911 е с 9327 доставки в световен мащаб. Общо 7735 броя Panamera отиват при клиентите. Допълнително са доставени 4536 броя от 718 Boxster и 718 Cayman.

Знаете ли колко чисто нови Porsche-та са продадени от началото на годината?

„Оставаме предпазливи с навлизането във второто тримесечие, особено в светлината на въоръжения конфликт в Украйна, на който гледаме с ужас и заг-риженост за засегнатите. Здравето и безопасността на хората са от първосте-пенно значение. Въздействието върху нашите бизнес дейности непрекъснато се следи и оценява от нашата работна група от експерти. Независимо от всич-ко това, оставаме оптимисти в цялостната си нагласа и няма да правим никак-ви компромиси, що се отнася до създаването на емоционални и уникални пре-живявания за нашите клиенти“, казва Детлев фон Платен.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти да видиш!

    2 5 Отговор
    А когато обявиха тримесечието на Тесла с 310 000 продажби, имаше един умник който обясняваше че Тесла била бутиков производител и Порше продавали повече от нея. И разбира се беше получил десетки плюсове, което отразява и нивото на тези които му ги слагат.

    Между другото давайте с минусите. Не ги броя и не смятам да започна да пиша глупости за да ви получавам плюсчетата.


    И за да избегнем недоразуменията, винаги съм смятал че porsche е по-добрият автомобил от Tesla, за всеки който може да си го позволи, защото разходите не приключват с покупката. Личен опит! Едното съм го притежавал, а другото само съм го карал.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Перо

    5 0 Отговор
    Спадът е от спирането на продажбите за руските и украински парвенюта-олигарси!
  • 4 Porsche

    1 0 Отговор
    Слагам ти плюс заради третия абзац.