Last news in Fakti

18 Април, 2022 11:50 1 634 3

Polestar замени кола за картина

  • картина-
  • колекция-
  • polestar

Шведската компания спази обещанието си от миналата година

Polestar замени кола за картина  - 1

През изминалата година Polestar обеща да размени чисто нов Polestar 1 за произведение на изкуството. Това предизвика доста сериозен интерес в колекционери, художници, фотографии други творци, които бяха готови да заменят своя творба за спортното хибридно купе. Шведската компания спази обещанието си и избра една от над 500 творби, чиито собственик я размени за кола.

Polestar замени кола за картина

Кампанията “Art for Art” завърши след като сделката бе официално сключена през изминалия месец март. От Polestar не съобщават какво е произведението на изкуството, което са избрали да заменят за автомобила, но колекционерът на улично изкуство, който получава колата, споделя, че заменя улично изкуство за улично изкуство.

Polestar замени кола за картина

Той допълва, че се чувства специално, когато притежава нещо направено в толкова ограничена серия и със сигурност ще шофира колата, а няма да я пази като творба, която единствено да наблюдава. Колата, която той получава е в тъмно сив мат с черни джанти и цена от около 155 хиляди долара или около 143 хиляди евро.

Polestar замени кола за картина

Polestar 1 бе показан за първи път през 2017 година, като първият сериен модел на отделилата се от Volvo марка. От колата бяха произведени 1500 броя, а всеки един от тях разполага с хибриден тракт с мощност от 609 конски сили и максимален въртящ момент от 1000 нютон метра.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 1 Отговор
    Е, навремето заменяха ЗАЗ за фикус‼️ А по-рано са заменяли картофи за овце.... нарича се натурално стопанство ‼️
    Явно за някой е нещо ново ‼️
  • 2 Чукура

    3 0 Отговор
    И ас искам да менкам моето прераснало прасе Гошко плюс половин буре вино и бидон кисело зеле за кола- електричка.
  • 3 Ум царува, ум робува ум, патки пасе

    2 1 Отговор
    "и със сигурност ще шофира колата, а няма да я пази като творба, която единствено да наблюдава."

    Това е най-умното нещо, което човек може да направи с автомобила си.


    Въобще не мога да разбера хора с пари, които си купуват изумително бързи автомобили, които при шофиране биха предизвикали неописуеми емоции, дори когато не си кой знае колко добър шофьор, но въпреки това ги държат в гаража или в хола и си ги гледат като произведение на изкуството.

    Е за какво вие тогава бърз автомобил? Защо инженерите са вложили толкова мисъл време и средства в задвижването? Купете си само опаковката и си я гледайте колкото си искате.