Last news in Fakti

8 Май, 2022 13:05 2 678 5

Altea Freetrack Concept е испанския предшественик на най-проходимата G-Klasse

  • seat-
  • altea-
  • freetrack-
  • концепт

За съжлание, серийният вариант няма много общо с прототипа

Altea Freetrack Concept е испанския предшественик на най-проходимата G-Klasse - 1

През 2007 година по време на международното изложение в Женева, на щанда на Seat е показан един интересен концепт на базата на актуалният тогава миниван – Seat Altea. Прототипът Altea Freetrack Concept е със 185 милиметра по-висок от стандартния модел, а под капака на офроуд модела работи 2.0-литров бензинов двигател с 240 конски сили, който предава пълния въртящ момент към четирите колела.

Altea Freetrack Concept е испанския предшественик на най-проходимата G-Klasse

Концептът напомня изключително много на най-проходимата версия на G-Klasse - 4x42 , която се появява на пазара години по-късно. Освен увеличения клиренс и по-големия двигател, Freetrack Concept разполага и с резервна гума монтирана върху багажника, както и четири индивидуални спортни седалки в интериора. Интересното е, че моделът достига до серийно производство за разлика от повечето подобни концепти, но за съжаление, не във вида в който го виждаме.

Altea Freetrack Concept е испанския предшественик на най-проходимата G-Klasse

През 2009 година се появява серийна Altea Freetrack, която също може да се похвали със задвижване на четирите колела и 2.0-литров бензинов двигател, макар и с по-скромните 200 конски сили. Клиренсът при серийния модел е увеличен с 40мм, а отличителни за него са черните пластмасови брони и раздувки на калниците, чиято красота е спорна.

Altea Freetrack Concept е испанския предшественик на най-проходимата G-Klasse


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Значи

    7 10 Отговор
    Дачия Дъстър е два пъти по красива и предполам по евтина от този автомобил.
  • 2 гост

    14 2 Отговор
    Типичен ВАГ, пускат интересен и ракидален концепт, а до пазара достига пластмасова грозотия с познатите агрегати и оборудване. Затова не ги харесвам. Имат възможности, имат знания и умения, имат доставчици, бази и заводи, всичко. Ама не искат. Това е.

    Коментиран от #3

  • 3 един от стадото

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    за тарапаната толкова. Купи си ВАГ с кожа на Бугати или Ламбо и ще бъдеш индивидуалист поне пред блока
  • 4 сектант

    4 1 Отговор
    видеха тогава че дачия са го разработили и аре и те
  • 5 haha

    4 1 Отговор
    Само в България хората смятат, че като карат масовка от VW групата имат страшен автомобил, а в действителност е ширпотреба, а не "УНИКАТ, ТОП.." и т.н.