Last news in Fakti

20 Май, 2022 12:35 2 224 4

Ferrari SF90 се превърна в хиперкар с 1100 конски сили

  • ferrari-
  • mansory-
  • sf90-
  • тунинг

Mansory представи F9XX

Ferrari SF90 се превърна в хиперкар с 1100 конски сили - 1

След като по-рано Mansory представи F8XX на базата на Ferrari F8 Tributo, сега известното тунинг студио показа нов проект на базата на Ferrari SF90 с кодовото име F9XX. Италианската машина е преработена напълно в стила на Mansory в черен цвят за екстериора и интериора с контрастни жълти акценти.

Ferrari SF90 се превърна в хиперкар с 1100 конски сили

SF90 е претърпяло пълни промени и е получило компоненти от карбонова сплав, подобряващи както визията на колата, така и аеродинамиката ѝ. В предната част са поставени сплитери с функционална роля, отвеждащи въздушния поток към дифузьор в задната част, който да подпомага за натиска върху задната ос. Задницата също е получила изцяло нова визия с голям спойлер и четири накрайника на ауспусите в средната част. Стандартния капак на двигателя е заменен от такъв, отново направен от карбон с въздуховод, който да отвежда свеж въздух към него.

Ferrari SF90 се превърна в хиперкар с 1100 конски сили

От Mansory са се погрижили и за 4.0-литровия осмак, който вече генерира 980 конски сили и 980 нютон метра въртящ момент в сравнение със 780 конски сили при стандартния вариант. В комбинация с трите електромотора, максималната мощност на колата вече достига 1100 конски сили. Това позволява ускорение до 100км/ч в рамките на 2.4 секунди. Максималната скорост е 355км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пфффф

    3 0 Отговор
    Автора да обясни за карбоновите сплави, моля.