Last news in Fakti

3 Август, 2022 10:17 3 163 3

NIO строи собствен завод в Унгария, но не за електромобили

  • nio-
  • зарядни станции-
  • завод-
  • унгария

Новият завод ще отвори врати през септември

NIO строи собствен завод в Унгария, но не за електромобили - 1

Китайският автомобилен производител NIO ще отвори първата фабрика извън Китай. Новото съоръжение в Унгария обаче няма да произвежда автомобили, а ще произвежда станции за бърза смяна на батерии.

Според производителя мястото за сглобяване е избрано неслучайно. то е в Унгария, като целта е произведените там станции за бърза смяна на батерии да бъдат инсталирани в Германия, Нидерландия, Норвегия, Швеция и Дания.

Преди края на тази година в Норвегия се планира да бъдат пуснати седаните ET5 и ET7 , които очевидно ще бъдат основният двигател на продажбите на марката в страната. Това означава, че заедно с броя на продадените електрически превозни средства трябва да се увеличи и броят на станциите за бърза смяна на батерии.

NIO планира да инсталира 4000 такива станции, една четвърт от които ще бъдат извън Китай. В допълнение, компанията скоро ще започне активно да работи с новата Battery Swap Station 2.0, която ви позволява да смените изтощена батерия в електрическа кола само за пет минути.

Досега NIO отбелязва известен напредък на пазара. Така миналата година компанията успя да продаде около 90 хиляди електрически превозни средства. През последните 6 месеца те вече са успели да доставят 50 000. Очевидно резултатите от 2022 г. ще бъдат много по-продуктивни.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 долу ЕС

    13 2 Отговор
    бмв също строи завод за ел коли в Унгария. Значи колкото повече се мачкаш Брюксел си по добре! имаш евтин газ петрол и нови заводи еисокотехнологични
  • 3 Мунчо

    1 8 Отговор
    Чувал съм за бързо-зарядни станции, но за станции за бърза смяна на батерии не съм чувал....