Last news in Fakti

25 Май, 2022 10:34 1 742 18

От Северния до Южния полюс с електрически Nissan, възможно ли е?

  • nissan-
  • ariya-
  • северен полюс-
  • южен полюс

Крис Рамзи ще се пробва да измине разстоянието от над 27 хиляди километра

От Северния до Южния полюс с електрически Nissan, възможно ли е? - 1

Nissan Ariya е най-новият електрически модел на марката, който въпреки, че бе представен през вече далечната 2020 година, все още не е достигнал нито едно представителство на японската компания. Въпреки това, един екземпляр от модел е в ръцете на популярния британски приключенец Крис Рамзи. Той ще се опита да постави нов рекорд, като измине разстоянието от Северния до Южния полюс само с електрически автомобил.

От Северния до Южния полюс с електрически Nissan, възможно ли е?

Разбира се, това няма да се случи със стандартната версия на електромобила, а със специална версия, носеща името е-4ORCE Pole to Pole Expedition. Както подсказва и името, тази модификация е оборудвана със задвижване на четирите колела, за разлика от стандартния модел, който предлага единствено задвижване на две колела.

От Северния до Южния полюс с електрически Nissan, възможно ли е?

Компанията Arctic Trucks, която се занимава с модифицирането на електрическото возило е добре позната в света на този вид тунинг, но за момента не разкрива какви точно ще са промените по Ariya. По това което можем да видим от скиците, окачването е изцяло променено, заедно с нови по-големи гуми с джанти. Калниците са се сдобили с нови арки, а предната и задната броня с допълнителна защита.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 3 Отговор
    Възможно е разбира се ‼️
    Ауди го показа ❗
    Трябва му само ДВГ който не задвижва колелата, а "само" захранва акумулаторите на машината‼️

    Коментиран от #5

  • 2 123

    9 4 Отговор
    Напълно възможно е, само след колата трябва да върви верижен трактор с ремарке, на което е дизеловия генератор :)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Фактите

    6 6 Отговор
    След втръсналите едни и същи дp5292ънканици, малко факти.
    На 31-то Токийско изложение 1995г. е представена първата в света кола с литиева батерия - Nissan Prairie Joy EV, след което същата служи безпроблемно шест години в японската база на Северния полюс (Ny-Alesund, Svalbard) като доказателство, че това са най-надеждните коли в екстремни условия: работят безотказно в екстремен студ, наводнения, пресечен терен, вулканичен прах и пр.

    Коментиран от #15

  • 5 гост

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Само след 10-15 години днешните първолаци няма да могат да проумеят на какъв дебил може да му хрумне да се мъчи с някакво пушещо и виещо желязо , което се разваля постоянно дори да не се ползва и му трябва някакво "гориво" от другия край на света след хиляди "преработки" , когато може да има надежден и сто пъти по-добър във всичко електромобил , който на всичкото отгоре можеш да заредиш дори на полюсите със най-обикновен фотоволтаик или ветрогенератор !! Както днес се чудят как сме могли да живеем без смартфон , лаптоп и интернет

    Коментиран от #6, #7

  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Мечтите са безплатни !
    Мъск вече шеста година изостава с плана 2017 да залее пазара с камиони на ток !
    Колега сметна , че за замяната на личните МПС в БГ ще е нужна още една АЕЦ за да остане сегашния електробаланс!
    Светлото бъдеще на електромобилите е в киното още от 80-те години на миналия век, но днес все още за прехода Варна -София дори новите елки нямат шанс пред стар ДВГ !
    Просто политици впряга каруцата пред коня . Елките са подходящи днес за градски транспорт- куриерски, таксиметрови, медицински и др. услуги , но все още не и за масов , с голям еднократен преход услуги.

    Коментиран от #8, #9, #10

  • 7 Добруджанец

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Абе ти знаеш ли колко време ще зарежда с обикновен фотоволтаик или ветрогенератор ? По-добре да му сложи едно платно.
  • 8 Колегата ти

    3 5 Отговор

    До коментар #6 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    А колегата ти наясно ли е какъв картел са ЧЕЗ и т.н. ? Един познат IT живеещ на село му писна, напълни мазето с батерии, покрива с панели и сега е енергийно независим вече 2-ра година. Топла вода, печка през зимата, зарежда си колата вкъщи на ток и си свирка. Вече други 6 къщи около него са по същия начин, ама човека е умен, работи, мисли, смята, чертае си плановете и действа.

    Коментиран от #13, #16, #17

  • 9 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    То що ли се напъвам да наливам в каца без дъно като твоето междуушие , ама кажи на "колегата" си де "бил сметнал" , хахахахахахаххаах , че тия сметки да ходи да ги прави на Копринка , там на всички заедно с тебе ще им харесат , иначе нормалните хора само ще умрат от смях !!! Не само че никакви блокове не трябват , ами и тия дето ги има ще затворят , щото ВЕИтата ВЕЧЕ дават 2-3 ПЪТИ по-ниска цена , а скоро и никой нормален няма да чака на "енергото" , хахахах !!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    А и пропуснах , цената на въпросната 100 годишна батерия е ПО-НИСКА от сегашните китайски желязо-сулфатни , които са със два пъти по-ниска енергийна плътност , тоест два пъти по-тежки за единица капацитет !!
  • 12 Гост

    2 2 Отговор
    Може.С дизелов генератор в багажника.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 А Самсунга ми само след 5 минути на

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Фактите":

    Слънце ми казва "прегрях и ще изгасна за малко" Навсякъде чета, че под -25 всичко приключва.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 оня с кояня

    1 0 Отговор
    А знаеш ли колко пари е инвестирал твоя "умен" IT приятел и дали сумата е във възможностите на средностатистическия българин. Тези IT-та живеещи в българия, работещи за европейски и американски фирми взимат 5-10К EUR на месец и не им е проблем да дадат 65-75К EUR за фотоволтаична система с акумулаторна станция. Но 70% от населението на България тези пари няма да ги види спестени за цял живот.

    Кажи си направо богатия има пари да си плаща за електричка, бедния няма!