Last news in Fakti

24 Юни, 2022 13:43 1 968 8

Audi инвестира 301 милиона евро в Унгария

  • audi-
  • завод-
  • унгария-
  • електромобили-
  • инвестиция

Парите ще отидат във фабриката за производство на електромотори

Audi инвестира 301 милиона евро в Унгария - 1

Audi обяви, че ще инвестира 301 милиона евро, за да увеличи производството на електромотори във фабриката си в Унгария. Планът бе потвърден и от министъра на външните работи и търговията, който заяви, че ще получи 21 милиона от правителството, за да подпомогне откриването на допълнителни 500 работни места.

Audi инвестира 301 милиона евро в Унгария

Заводът, който се намира в град Дьор започна производството на електромотори през 2018 година и е едно от важните съоръжения за германската марка. Само през миналата година там са направени 171 хиляди автомобила, а фабриката дава работа на над 13 хиляди човека. Електромоторите, които се правят там ще се използват във всички автомобили на марката, базирани на MEB платформата.

Audi инвестира 301 милиона евро в Унгария

През изминалата година от Volkswagen Group разкриха, че ще се откажат от всички платформи върху които са изградени конвенционалните автомобили на брандовете към края на това десетилетие. Освен това, двете настоящи платформи – МЕВ и РРЕ ще бъдат обединени в една, която ще носи името SSP. Тя вероятно ще бъде използвана като база за всички автомобили от марката, а премиерата ѝ ще видим при представянето на наследника на А8.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Които си имат правителство което..

    12 1 Отговор
    Се грижи за държавата, естествено ,че ще имат и работни места и големи възнаграждения.При нас в България, толупите мислят само как да ограбят и унищожат и последната надежда за развитие на територията.Сега всички пари за развитие,ще бъдат усвоени в мафиозките сметки и шкафчета.Така е като си имат каскет с три пръста зацапана кир..
  • 2 съжалявам, но

    3 7 Отговор
    алди са чупеци
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 а при нас Позор

    11 2 Отговор
    Само можем да завиждаме на унгарците, Орбан прави евpогейзеpите луди калинки и даже пари получава от тях заради това!
    А ние, ние сме позор за едно евала от дребния френски бабоев нашите пpодажни управници харизаха историята, честта и достойнството на България и забележете само за да се подмажат мазно на евpогейзеpите! Поне да бяха искали падане на Шенген, визите за америка и т.н., но не само защото един френски нещаcтник ги притисна!
    Позор!
  • 5 Лошия

    4 4 Отговор
    Сега като дойде възраждане на власт. Ще излезем от Европа и нато. Е как очаквате германците да инвестират при нас. Ще се молим на путин да сглобяваме пак москвичи в Ловеч

    Коментиран от #6

  • 6 Минувач

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Лошия":

    Що, досега колко заводи открихме? Ама такива с висока добавена стойност, не за дребни части. Орбан си гледа интереса на държавата, приятел и с Русия, но ето, че това в никакъв случай не пречи за такива инвестиции. Просто трябва да си държавник, една Унгария, дето е по-малка от нас, ни показва, как се прави. Но ние сме РОБИ, ние трябва вечно да се харесаме на чужденците, да не разсърдим някого - независимо западноевропейци и руснаците. Вечно сме наведени, ВЕЧНО! И когато се появи един, който говори против статуквото и за БЪЛГАРИЯ, ние дори сме готови на секундата да го очерним, ПАК ЗА ДА СЕ ХАРЕСАМЕ НА НЯКОГО! Ние сме една тъпа паплач, наведена, с робска психика и продажнически манталитет!
  • 7 Край

    0 0 Отговор
    Тези двамата ми трябват да ми монтират радиатора в кухнята
  • 8 Ауди

    0 0 Отговор
    Дьор е Гьор