Last news in Fakti

28 Юни, 2013 11:16 6 809 8

Запознайте се с новата Mazda3

  • mazda-
  • 3-
  • skyactiv-
  • kodo

Представянето на третото поколение на популярния компактен хечбек на Mazda протече в пет града едновременно. Сред избраните бяха Ню Йорк, Мелбърн, Лондон, Истанбул и Санкт Петербург. Глобалният нов модел ще бори конкуренцията основно с две неща - новата технология SKYACTIV и дизайна KODO.

Според японците думата "kodo", която описва новия стил на марката, се превежда като "Душата на движението". Какъвто и да е преводът обаче, експерти по автомобилния дизайн отсега коментират външността на новия хечбек с одобрение, като го сравняват с недотам харесвания предишен стил Nagare. Характерна за него бе прекомерно "усмихнатата" физиономия на моделите в гамата на Mazda.

Комплексната технология SkyActiv пък включва нова платформа, двигатели и скоростни кутии. Идеята на тази технология е да бъде намален разходът на гориво без това да се отрази на динамичните характеристики на автомобилите.

Характерни за модела са още системите i-stop (най-бързата в света система за гасене и палене на двигателя), i-ELOOP (иновационна система за рекупериране на спирачната енергия) и ACTIVSENSE, позволяваща на водача да намали последствията от ПТП, при положение, че то е неизбежно.

Още един от козовете на новата "тройка" е нейната външност. Ярките мускулести линии, които характеризират екстериора, контрастират отлично със строгия и сдържан интериор, основната цел на който е да внушава комфорт и простор. Двигателите за новата Mazda3 ще са бензинови 1.5-литров и двулитров, както и дизеловата класика на Mazda с обем 2.2 литра и технология SKYACTIV.

Двулитровият бензин ще е наличен с две мощности - 120 и 165 к.с., а дизеловият вариант ще разполага със 150 коня. Скоростните кутии ще са две - шестстепенна механична трансмисия и автомат, който също разполага с шест предавки. Все още не е ясно колко ще струва новият модел, а как се движат цените на досегашните поколения на Mazda3, можете да видите ТУК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 323

    6 1 Отговор
    Отново,показват класа!
    За качеството на изработка- без коментар!
  • 2 маляка

    1 3 Отговор
    нов хищник
  • 3 ZXCVBNM

    1 4 Отговор
    Не кола, а изящна скулптура!
  • 4 Maksity Ivanov

    1 3 Отговор
    Евала
  • 5 Симеон Тасев

    5 1 Отговор
    А КАКВО Е НОВОТО ПРИ ТАЗИ "ХУВАВА КОЛА "

    Коментиран от #6, #7

  • 6 ZXCVBNM

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Симеон Тасев":

    Какво разбираш под "ново"? Дизайна е в стила на новата 6-ца, двигателите и конструкцията на купето и шасито са нови. Това наистина е една много хубава нова кола. И без да е тестван във времето този автомобил няма как да е лош. Просто не се сещам, за лош модел на мазда. Старите страдаха от ръжди, но всичко останало им беше на високо ниво. Впечатленията ми за тази, а и за всички останали марки са събирани с течение на доста години. За разлика от марката, чието лого си сложил мазда винаги има по няколко свои представители по челата в резултатите от немските технически прегледи за надеждност. Не че и бмв нямат качествено изпълнени модели, но не могат да се сравнят с далеч по- евтината мазда. Престижа и лукса заради които се купува бмв е друго нещо, надявам се че го разбираш.
  • 7 ZXCVBNM

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Симеон Тасев":

    А да, и нещо много много важно. Почти всички модели на бмв са уродливи.
  • 8 ярослав станчев

    0 0 Отговор
    И как разбрахте,че е толкова добра,като още няма нито една пусната серийно.То и в мобиле.бг на снимки всичките са супер,ама като си я купиш,малко по-иначе било.