Last news in Fakti

31 Август, 2022 13:00 4 470 7

Защо полицаи бяха лишени от правото да пишат глоби за превишена скорост?

  • полиция-
  • сащ-
  • глоби-
  • глоба за превишена скорост-
  • превишена скорост

Властите в град Менифи в САЩ са установили над 2300 нарушения за четири години и половина

Защо полицаи бяха лишени от правото да пишат глоби за превишена скорост? - 1

Полицаите в град Менифи в щата Арканзас нямат право да пишат глоби за превишена скорост след като граждани се оплакаха, че получават наказания постоянно. За периода от януари месец 2018 година до 24 август 2022 година, местните полицаи са написали точно 2318 глоби за превишаване на скоростта. На пръв поглед тези числа не изглеждат големи, но при по-задълбочено проучване можем да видим, че при последното преброяване от 2020 година, жителите на града са точно 274.

Ако разделим глобите на глава от населението, то това означава, че за периода от четири години и половина всеки от тях е получил по средно 771 глоби. Само през 2020 година властите са генерирали приходи от 120 хиляди долара от нарушенията за превишена скорост, което е около 50% от бюджета на града за една година.

Защо полицаи бяха лишени от правото да пишат глоби за превишена скорост?

Със случаят се заема и кметът на града, който се свързва с шефа на полицията и го призовава да не бъдат писани глоби за превишаване на скоростта с до 10 мили в час (16км/ч), но този призив не бива приет. Все пак подобрение за жителите на града има и към момента местните полицаи нямат право да глобяват за превишаване на скоростта, но щатски патрули могат да контролират скоростта с която се движат хората в малкото населено място.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А бе Галине

    23 0 Отговор
    колко имаш по математика

    Коментиран от #5

  • 2 Загрижен

    9 5 Отговор
    На това се казва контрол, превантивен контрол!!!
    Тук имаме десетки хиляди талибани по пътищата с няколко ремаркета неплатени глоби. Всеки ден между 2 и 5 ма загинали. Всеки може сам да си отговори, къде има ефект от милицията! Тук или у тях?
  • 3 БатП

    18 1 Отговор
    2318 на 274 души са по 8 и половина глоби на човек грубо. Това 771 би важало, ако са 3 шофьори в населеното място. Изобщо не се проверяват глупостите, които се пишат!
  • 4 Лост

    1 2 Отговор
    Сигурен съм,че ако на щатните полицаи им писне от повечето работа,могат да напишат и повече глоби .
  • 5 ГОЛЯМ СМЯХ

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "А бе Галине":

    в тоя сайт са събрани от кол и въже, галин може и средно образование да няма, абе мисирки им кажи и повече не ги обиждай
  • 6 Като гост

    10 0 Отговор
    2318/274=8.46 глоби на човек. Освен да са само трима човека шофьорите.
  • 7 Кози

    12 0 Отговор
    Галично още от училище се е научил да преписва без да чете