Last news in Fakti

10 Октомври, 2022 15:19 3 013 7

Топ модел на Mercedes ще се произвежда в Индия

  • mercedes-
  • mercedes benz-
  • индия-
  • eqs-
  • -
  • s-klasse

EQS ще се сглобява във фабриката в град Пуна

Топ модел на Mercedes ще се произвежда в Индия - 1

Заводът на Mercedes в Индия се превърна в първото място на което се произвежда електрически модел на марката извън Германия. Фабриката в град Пуна сглоби първият EQS и даде началото на серийното производство на модела на местна почва. Това е 14-тият модел на германците, който се произвежда в Индия, като в това число влиза включително и флагманът S-Klasse.

Заводът в Пуна ще произвежда EQS 580 4Matic със 107.8кВч батерия, която захранва два електромотора, по един върху предната и задната ос. Те позволяват на EQS да ускорява до 100км/ч за 4.3 секунди и да изминава до 677 километра според европейските стандарти за измерване и близо 860 километра според индийските тестове. По този начин EQS 580 4Matic се превръща в електромобила с най-голям пробег, който се предлага в Индия.

“ EQS 580 4MATIC е първият локално произведен електромобил на Mercedes в Индия и ще играе ключова роля в управлението на нашите амбициозни планове за електромобили на пазара.”, заяви Мартин Швенк - изпълнителен директор на Mercedes-Benz Индия. “ Това е перфектно съчетание от технологии, лукс и безопасност, пионер при множество технологични функции за нашите клиенти. Индия е първата страна извън Германия, която произвежда EQS 580 4MATIC, и това уникално отличие е в основата на дълбокия ангажимент на клиентите на Mercedes-Benz Индия и дългосрочната визия за развитието на пазара на луксозни електромобили тук.”


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааааа

    21 4 Отговор
    То и досега Мерцедес не беше това, което беше преди 15 години примерно. Сами си го признаха като почнаха да монтират на моделите си двигатели от Рено. А пък сега и като има намеса на високо квалифицираната индийска работна ръка нещата съвсем придобиват трагичен оттенък.

    Коментиран от #4

  • 2 За протокола

    21 5 Отговор
    И без това тази марка вече се кара само от "индийци"!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хайл

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Мдааааа":

    Реването ще е голямо
  • 5 Аууу

    1 3 Отговор
    Големи разбирачи в този сайт.Мерцедес има 150 модификации само автомобили един от тях се произвежда в индия вие ги слагате всички в едно число.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Печен

    4 0 Отговор
    Базова цена по каталог 243300лв и то за по-малкия EQS 450. Явно някои хора живеят в паралелна вселена! Работата отива към еко придвижването(да пляскаме педалите на колелото) или пеша!