Last news in Fakti

12 Октомври, 2022 12:44 1 656 4

Amazon инвестира 1 милиард евро за електрически камиони в Европа

  • amazon-
  • европа-
  • европейски съюз-
  • електрически автомобили

Компанията смята да поръча около 7500 превозни средства 

Amazon инвестира 1 милиард евро за електрически камиони в Европа - 1

Amazon обяви, че ще направи инвестиция от 1 милиард евро, които ще послужат за обновяването на автопарка на компанията в Европа. Към момента той наброява около 3000 превозни средства, а след разрастването и усвояването на средствата, тази цифра трябва над три пъти. Очаква се да бъдат поръчани около 6000 електрически буса, както и допълнителни 1500 електрически камиона.

Amazon инвестира 1 милиард евро за електрически камиони в Европа

Вероятното поръчката за по-големите камиони ще бъде насочена към Mercedes, които през последните години са основен партньор на компанията. Заедно с инвестицията за превозни средства, Amazon ще обслужи и инфраструктурата за зареждането им, която също ще бъде изключително важна. Очаква се планът да влезе в действие съвсем скоро и да приключи през следващите пет години.

Сериозната инвестиция е предизвикана от мерките, които ЕС прие наскоро и забраната за двигатели с вътрешно горене, която ще влезе в сила от 2035 година. Очаква се в края на инвестицията, Amazon да разполага с над 10 хиляди електрически превозни средства на пътя, казват от компанията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАЙНА

    14 0 Отговор
    На Амазон всяка държава трябва веднага да въведе 80% данък оборот.
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 3 Отговор
    БРАВО
  • 3 Амазон Драйвър

    4 1 Отговор
    Значи Амазон трябва да си намали рутовете,защото няма електричка която да изкара на таргетите им.
  • 4 Васил

    5 2 Отговор
    Просто няма да имат конкуренция в бранша евтин транспорт и почти никакви разходи за поддръжка на автопарка,