Last news in Fakti

17 Октомври, 2022 11:23 3 207 6

Mercedes представи "джипа", който ще се бори с BMW и Tesla

  • mercedes-
  • eqe-
  • eqs-
  • amg-
  • eqe suv

EQE SUV дебютира с четири варианта на задвижване

Mercedes свали покривалото от един от най-дългоочакваните си модели – EQE SUV. Електрическият кросоувър бе представен с четири варианта на задвижване, включително и в най-мощната си AMG версия. Колата ще се сглобява заедно с по-големия си брат EQS SUV в завода на марката в Алабама, което означава, че преди да се появи в Европа, „джипът“ ще дебютира в Америка. Mercedes ще се пробва да вземе част от клиентите на Tesla и BMW, съответно Model Y и iX.

EQE SUV разчита на модулната платформа на компанията ЕVA2, която позволява голяма гъвкавост на Mercedes. Междуосието на кросоувъра е 3030мм, което е с 90мм по-малко от това на седана със същото име, като това се запазва и в останалите характеристики на модела. Дължината на EQE SUV е 4863мм, ширината е 1940мм, а височината е 1686мм. Теглото е около 2.6 тона, докато обемът на багажника е 520 литра.

По отношение на дизайна, колата не изненадва с нищо и е типично в стила на останалите модели от семейството на EQ. Интериорът разчита на Hyperscreen при по-високите нива на оборудване или две дисплея при по-базовите модели.

Точно под пода е разположена и 90.6кВч батерия, която задвижва всички модели и осигурява до 590 километра при варианта с един електромотор на задния мост и 288 конски сили. Той носи означението 350+, докато същите цифри, но с допълнението 4Matic осигуряват същата мощност, но с 200 нютон метра повече въртящ момент за крайни стойности от 765 нютон метра. Тук пробегът е около 560 километра.

Най-мощната конфигурация, която не носи AMG означение е EQE 500 4Matic, която генерира 400 конски сили и 858 нютон метра. Тук пробегът е около 550 километра. Най-мощният модел за сега е EQE 53 AMG, който генерира 687 конски сили и 1000 нютон метра въртящ момент, осигуряващи ускорение до 100км/ч за 3.5 секунди.

AMG моделът получава още различни брони и предна решетка, както и спортни седалки в интериора, заедно с други графики на инфотеймнът системата. Спирачките също са по-добри при мощната версия с 415мм преден диск и 378мм заден и възможност за керамика. Пробегът е около 490 километра.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами успех в живота

    9 2 Отговор
    За догодина от тесла мислят да продават над 1,2 милиона броя от споменатия модел, който ще конкурират от mercedes. Искрено им пожелавам да направят още повече продажби от Тесла със своя модел!
  • 2 Как се обръща палачинката

    9 2 Отговор
    Едно време всички се конкурираха и сравняваха с mercedes, а вече mercedes започна да се конкурира и сравнява с останалите.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 мерц

    13 8 Отговор
    мерца си е мерц...

    Коментиран от #5

  • 5 Използвай правилното време

    10 5 Отговор

    До коментар #4 от "мерц":

    Беше...
  • 6 123456

    4 1 Отговор
    с колко мм е по-широк тоя ?