Last news in Fakti

18 Октомври, 2022 11:50 2 407 8

BMW феновете отново имат повод за радост

  • bmw-
  • bmw m-
  • механична трансмисия-
  • механична кутия-
  • ръчни скорости

M моделите на марката ще се оборудват с механична трансмисия още поне 8 години

BMW феновете отново имат повод за радост - 1

По-рано тази сутрин ви разказахме за най-спортните BMW-та в бъдещето на електрификация, които се очаква да стават все по-тежки. И докато това вероятно не е най-добрата новина за феновете на марката, то сега ще ги зарадваме с едно положително обещание, дошло лично от шефа на BMW M – Франк ван Миел.

В интервю пред CarBuzz той коментира малко повече около новото M2 и неговото задвижване. Главна тема на разговор се превърна механичната трансмисия, която е стандартна за модела и напоследък започва да се превръща във все по-рядко срещана при повечето производители. В гамата на BMW M например, тя е налична единствено за M2 и М3/М4 при някои обстоятелства.

Шефът на спортните BMW-та обеща, че „ръчката“ ще бъде запазена до края на десетилетието, а виновни за това са именно феновете. Множеството петиции и анкети, които са проведени, показват, че феновете на марката искат три педала и класически скоростен лост.

Въпреки, че инженерите на BMW не разбират защо, отговорът на Франк ван Миел е „просто защото феновете го искат“. Автоматичните трансмисии са по-бързи и по-лесни за управление, но някои от феновете, които държат на традициите, просто искат да „ръчкат“ скорости докато шофират и това е напълно разбираемо.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    17 7 Отговор
    Казваш , БМВ , и си представяш.....
    Люлин
    18 годишен
    Газ , спирачки , газ , спирачки.....

    Коментиран от #7

  • 2 Аз пък

    16 7 Отговор
    си представям пътна помощ,сервиз,автоморга.
  • 3 Каруца

    9 7 Отговор
    Бутаме Може Винаги!
  • 4 оня с коня

    15 5 Отговор
    БМВ-то ми е 204кона с Ръчна.Аз Автоматик не съм карал никога,не мога да го карам,не искам и да се науча.Верно че Автоматичната Кутия превключва по-бързо,но за сметка на това маслото трябва да се сменя на 50 хил.км,докато при Ръчката е "ВЕЧНО".,а поради простата конструкция всичко по колата може да се счупи,но НЕ и Ръчната скор. Кутия.С Ръчката мога да изключвам от скорост когато си искам и сам да определям на коя предавка да карам,което доказано гарантира около 2 ЛИТРА икономия на Гориво.Според Статията обаче Феновете искали Ръчка за да "ръчкат" - глупости на Търкалета!:)

    Коментиран от #5, #8

  • 5 Евала

    6 7 Отговор

    До коментар #4 от "оня с коня":

    Гаранция си му изкормил катализатор,DPF,EGR и си го чипосал за да наказваш конкуренцията по светофарите с катранена пушилка.Познах нали?
  • 6 Ехо

    7 1 Отговор
    Когато махнат всички педали от колата и волана, ще разберат защо това не е добро решение и не се приема от хората! Едно е да се возиш, друго да управляваш!
  • 7 4.4

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    представям си и анцуг, диагоналката, очилата, чупки, стойки, уличен сленг и куп още безполезни позьорщини. Иначе ако ги питаш защо на трети март е национален празник, не знаят.
  • 8 хъхъ

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "оня с коня":

    Мит е, че ръчните скоростни кутии не се чупят. Чупят се и още как. Може да не се чупят на голф 2-ка, ама при по-новите коли често се чупят, а е трудно да намериш кой да ти я ремонтира и ремонта е скъп.