10 Ноември, 2022 16:06 5 073 12

Mercedes „счупи“ рекорда на Нюрбургринг (ВИДЕО)

  • mercedes-
  • amg one-
  • porsche-
  • нюрбургринг-
  • рекорд

Германците постигнаха време от 6:35.183

Mercedes „счупи“ рекорда на Нюрбургринг (ВИДЕО) - 1

Porsche 911 GT2 RS Manthey Racing вече не е най-бързата серийна кола на Нюрбургринг, след като Mercedes успя да подобри рекорда с близо 4 секунди на 28 октомври. Едва днес германската компания оповести официално новината и публикува видео от опита на 20-километровата германска писта.

Хиперкарът AMG One, заедно с професионалния състезател Маро Енгел зад волана, успяха да запишат рекордното време от 6 минути 35 секунди и 183 стотни, подобрявайки с 3.65 секунди рекорда на Porsche и биейки рекорда на AMG GT Black Series близо 9 секунди.

От Mercedes казват, че въпреки, че времето е било слънчево, пистата не е била оптимална, което е затруднило пилота, а проблеми с времето, принудили компанията да докара два автомобила на пистата.

Хиперкарът AMG One разчита на 1.6-литров бензинов V6 от Formula 1, който в комбинация с четири електромотора успява да генерира максимална мощност от 1063 конски сили. По време на рекорда, пилотът успява да запише максимална скорост от 338км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех

    17 19 Отговор
    1.6 литрова тротинетка

    Коментиран от #2, #9

  • 2 Тото

    32 2 Отговор

    До коментар #1 от "Смех":

    Колкото и болидите от Формула 1 са тротинетки, толкова и тази. Никой не очаква да се въртят много километри с тази кола. Всъщност живота на този двигател едва ли е повече от 50 000. Това е бутикова кола, за колекцията в гаража.

    Коментиран от #3

  • 3 Мхм

    9 16 Отговор

    До коментар #2 от "Тото":

    Тоест безсмислено разхищение на ресурси.Щото на търк и болид можеш да си купиш
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 До предишните

    14 6 Отговор
    На всички ви сложих по един плюс защото дори да спорите, всички сте прави в това което казвате.

    Това си е скъп колекционерски автомобил който не става за каране. Точно както и бугати. Но за сметка на това най-бързия сериен автомобил, въпреки че не е на писта, а по други критерии Римак Невера, може да се ползва и като ежедневен автомобил и няма особено големи експлоатационни разходи, въпреки че струва милиони и е два пъти по-мощен от този mercedes.

    Коментиран от #6

  • 6 един от стадото

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "До предишните":

    а по предишните коментирахме кубици, цилиндри, коне/ айде киловати да са/, а елмерките ги оставяхме на енергото и инкасаторите

    Коментиран от #7

  • 7 Ами пропуснали сте

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "един от стадото":

    да коментирахте останалите четири от петте двигателя на този автомобил. Коментирали сте само петия, който очевидно създава проблемите за които говоря и е излишен по принцип.

    Дори шефовете на mercedes си признаха, че най-вероятно са били пияни, когато са одобрили този проект. И това не е моя измислица за да ви провокирам, а е самата истина.

    По никакъв начин не отричам постиженията на ринга, не ме разбирайте неправилно. Това е страхотен автомобил по принцип, но не става за ежедневно шофиране и е страшно скъп за поддръжка.

    Коментиран от #8

  • 8 Бай Джон

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ами пропуснали сте":

    ,Те от Ферари още като беше на чертожната дъска им подсказаха, че са пробвали с двигател от F1 във F50 и не се е получило. Но германците не ги чуха и извадиха този шедьовър 4 години след първоначалната дата. Не е никак лоша колата, само звука нещо на прахосмукачка го докарва.
  • 9 сектант

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Смех":

    от 1.6 най-боли
  • 10 Гертруд

    3 0 Отговор
    Може да е като миксер, ама Мерцедес.
  • 11 Един

    4 2 Отговор
    Ако наричат серийна кола, която ще бъде произведена само в 275 бройки, които ще стоят в гаражите на разни богати колекционери, не знам какво да кажа! Бърза е, кажи-речи си е болид от Формула 1, спор няма, но за мен просто не е серийна! Поршето, чийто рекорд победи, е много по-серийно!
  • 12 ТИРбушон

    3 0 Отговор
    Времето ми на ринга е малко над 8 мин. Тоя добре го е натиснал.