Last news in Fakti

16 Ноември, 2022 11:31 2 178 20

Tesla доставя първите електрически камиони на 1 декември

  • tesla-
  • semi-
  • камион-
  • електрически камион

Това ще се случи на специално събитие 

След години на разработка, стотици слухове и множество прототипи, Tesla най-после е готова да осъществи първите доставки на електрическия влекач Semi и това ще се случи в началото на следващия месец на специално събитие организирано от компанията. Там ще бъде разкрита и повече информация за камиона и неговите технически характеристики.

На събитието са поканени всички които притежават акции на Tesla и имат официално потвърждение за това. По време на събитието вероятно ще видим и други продукти на Tesla, както и аксесоари за камиона. Не е изключено да бъде представена и новата зарядна станция за Semi, която ще се превърне в задължително оборудване за собствениците на камионите.

Някои слухове твърдят, че Tesla може да разкрие и повече информация за Roadster, който изчезна толкова бързо от плановете на компанията, колкото се твърди, че е ускорението му от 0 до 100км/ч. Спортното купе бе показано заедно с прототип на Semi през 2017 година, но от тогава насам няма много повече информация за него.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Музика

    11 9 Отговор
    Преди да одриcкат първия коментар, да кажем: Браво, пичове!
  • 2 Хихихи..

    10 4 Отговор
    Газ,Ток,Електромобиле е чак накрая..

    Коментиран от #3

  • 3 Що бе?

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хихихи..":

    И от въглища става ток.
  • 4 Гост

    4 4 Отговор
    Пак ли празни обещания.

    Коментиран от #5

  • 5 Готов ли си да се обзаложиш

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Защото събитието е само след две седмици.

    Коментиран от #8

  • 6 Селянин

    8 5 Отговор
    Тесла си нямат идея, че един камион има общо с автомобилът само по това, че има гуми и че работата с камиони е много по различна от тази с автомобили. За да продаваш камиони трябва да имаш много добра и наситена мрежа от сервизи, които Тесла няма, защото камионът е средство за производство свързано в много разходи и не може да седи и да чака. Затова и брандовете за камиони не се притесняват от Тесла на този пазар. А и Волво отдавна вече продават и доставят електрически камиони от всеки вид и размер, както и много други марки.

    Коментиран от #7, #12, #14

  • 7 Ето тук си много далеч от истината

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Селянин":

    От две години Тесла наемат и обучават сервизни техници, както за сервизни центрове, така и мобилни сервизни екипи.

    Освен това вече инсталираха зарядни станции на някои свои клиенти, за да може да зареждат камионите си директно в складовете където товарят и разтоварват.

    А и пропускаш момента, че за разлика от дизеловите камиони, които се нуждаят от редовна смяна на масло филтри и други консумативи по двигателите, първото обслужване на двигателите на камионите на tesla, които са абсолютно същите като на тесла модел 3, трябва да се извърши на 1,6 милиона километра заедно с изтичане на гаранцията на батериите и двигателя. Обслужването представлява смяна на лагерите на двигателите, като лагерите струват 200 долара.

    Коментиран от #15

  • 8 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Готов ли си да се обзаложиш":

    Декември , но коя година?

    Коментиран от #10

  • 9 Последния Софиянец

    3 6 Отговор
    ДВГ умира и единствения губещ от това ще е бензиностанцията с ракети !
  • 10 Е няма такъв т....

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    След две седмици коя ли година ще е? Ако не знаеш спри някой първокласник на улицата и го питай? Даже някоя дете от детската градина можеш да питаш след колко седмици идва нова година? Обзалагаш ли се или не?

    Първи декември 2022 година, понеже много трудно схващаш и може да не се досетиш сам?
  • 11 Така е

    1 2 Отговор
    Тази новина потвърждава очакваното поскъпване на батериите използвани в елкарите.Батерии измислени преди 50 години и неподходящи за изискванията на електомобилите .С единствено приемливо приложение-в малки градски елкари за хора с възможност за зареждане.
  • 12 МЪСК

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Селянин":

    Какви сервизи за необслужваеми машини с двигатели от лека кола (модел 3)? Сервизите са редовният номер на "брандовете". Видял ли си изобщо техния "продукт"? Не ме разсмивай!
    Автономни камиони, работещи 24/7 - това е преобръщането на целия транспортен сектор надолу с главата.
    Само ми дръж 🍺 -та и гледай!
  • 13 боже

    3 1 Отговор
    Какво ще правим с Шел, Ексон, Тотал и прочее? И друго има. Представете си сутрин на претъпкан паркинг. Кабели стърчат отвсякъде. И мощен вик:"Ей, ти ли ми настъпи кабела?"
  • 14 Е какво се чудиш

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Селянин":

    Ако им потрябват сервизи, ще си напазаруват такива. Ето например неслучайно Мерцедес си отделиха камионите в отделна компания, която в момента струва по-малко от Туитър, който Илон Мъск купи с ЛИЧНИ джобни пари.

    Като изпълнителен директор, може да купи без дори да иска разрешение от борда на директорите компании на стойност до 20% от пазарната капитализация на Тесла. Това към момента е около 120 милиарда и на практика може да купи която си пожелае автомобилна компания с изключение на Тойота, защото само тя струва повече от 120 милиарда.
  • 15 По скоро си

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ето тук си много далеч от истината":

    адски далеч от реалността…Наистина, имаш ли идея как се изгражда добра сервизна мрежа за комерсиални превозни средства 24/7, особено в такива мащаби и то за продукт, който е нов за пазара??? И наистина ли си толкова наивен да вярваш, че това може да се случи за 2-3 години….??? Не се опитвай да обясняваш, как могат да купят каквото си поискат и автоматично механиците да започнат да обслужват дадената марка….практиката ми е показала, че не става и то в много по-малки мащаби дори!!!
    Защо си толкова наивен и се опитваш и нас да правиш лаици, като теб-в едно товарно ППС само двигателя ли се нуждае от обслужване/ремонт??? Ако ти си наплашен от собствената си техническа неграмотност и в транс повтаряш само: масла, филтри ….олелеее….. не се опитвай да я пренесеш и на другите!!!! По твоята логика, ремаркетата например трябва да са “необслужваеми” и да не се развалят…а това изобщо не е така!!!!
    И пак те питам-тесла само с един 3-осен влекач ли ще покрива всички нужди и сегменти на пазара???

    Коментиран от #16

  • 16 Ти сериозно ли?

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "По скоро си":

    Наистина ли смяташ, че сервизът на Тесла трябва да обслужва ремаркетата на клиентите си? И твърдиш, че аз съм технически неграмотния?

    А Тесла нека първо успее да задоволи търсенето на триосни влекачи, пък после ще мисли за други варианти. Или смяташ, че точно за такива триосни няма да има търсене? А какви са най-масовите влекачи, за които има най-голямо търсене?

    Коментиран от #17, #18

  • 17 Много сериозно да!

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ти сериозно ли?":

    И прочети внимателно предишния ми пост и вникни-дават ти ПРИМЕР със сервизирането и обслужването на ремаркетата, а не че тесла трябва да правят ремаркета!!!
    Кажи честно-изобщо влизал ли си в сериозен сервиз някога???
    в
    Всичката ти работа е такава….опита се да блеснеш в темата за Ринга, увисна….
  • 18 А ти сериозно ли мислиш

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Ти сериозно ли?":

    че тесла ще успее да завземе световния пазар само с 3-осен влекач???
    Ти колко често виждаш 3-осни влекачи в БГ и Европа???

    Коментиран от #19

  • 19 А ти сериозно ли си мислиш

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "А ти сериозно ли мислиш":

    Че тесла иска да завземе пазара на камиони в световен мащаб или пък, че аз някога съм твърдял подобно нещо? Как точно смяташ да го вземе с всичките 100 бройки дето ще произведе тази година?

    А дори с пълния капацитет на фабриката след кой знае колко години по 50 000 броя годишно ако някога въобще ги достигнат?

    И каква е причината според тебе да няма търсене на триосни влекачи? Ето като не знам нещо си признавам, че не знам и питам. Човек не може да разбира от всичко.

    Коментиран от #20

  • 20 Различните

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "А ти сериозно ли си мислиш":

    страни, пазари и континенти имат различни изисквания и допуски за: размери, маси, натоварвания на ос, брой оси в една композиция и т.н.
    Самите клиенти на всеки пазар са коренно различни със специфики на транспорта за региона!
    Няма как да си успешен само с 1 вид в: Щатите, Европа, Азия, Австралия и т.н.