22 Ноември, 2022 11:16 2 626 5

Какво се случва с окачването по време на дрифт (ВИДЕО)

  • дрифт-
  • амортисьор-
  • видео-
  • окачване

Вижте как реагира амортисьорът при продължително натоварване

Какво се случва с окачването по време на дрифт (ВИДЕО) - 1

Пилотът Мартен Щангберг показа от първо лице на какво е подложено окачването на автомобила при дрифт. Той сподели кадри заснети с екшън камера от своя автомобил по време на тренировка за състезание. Видеото е фокусирано върху предната гума и амортисьора и ни показва през какво точно преминават елементите при пързаляне на автомобила с по-висока скорост.

@mstangberg Brake Caliper Fitment 101 & KW Suspension✌🏻 BTW Dont forget to turn up the sound!🥰 #CarTikTok #Drifting #Driftcar #TurboSound #TurboSurge @kwsuspension @nuke_performance #ForYou #FYP #M104Turbo #TeamLovetap ♬ originalljud - Mårten Stångberg

Колата е професионално подготвена за дрифт с регулируемо окачване KW, по-дълги накрайници, а вероятно и други промени, които да помогнат на автомобила да се държи по начина по който пилотът му иска.

Както може да видите от кадрите амортисьорът заедно с пружината са подложени на огромно натоварване, което вероятно не би се отразило толкова добре на оригиналните елементи в колата. Видеото е дълго едва няколко секунди и препоръчваме да го изгледате и то с пуснат звук.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дидо

    10 1 Отговор
    По време на дрифт си чупите колите. Това става.
  • 2 същото се случва и с задника на станишеф

    2 3 Отговор
    като го дрифтя !
  • 3 Механик

    5 1 Отговор
    Невероятно полезна статия. Особено за баба Митка от Поликраище.
  • 4 Гост

    7 0 Отговор
    Както виждам амортисьорът и пружината са подложение на толкова натоварване, колкото в "нормален" режим на каране. Амортисьорът и пружината "работят" в едно направление като пружината обира кинетичната енергия, а амортисьорът възпрепятва осилацииите(трептенето) на пружината, като спомага за тяхното затихване. Натоварването е по-скоро по други възли на колата като шарнири, спирачки, носачи. и т.н.
  • 5 налюдател

    2 0 Отговор
    този да мине по българските пътища та да види на какво са подложени