2 Декември, 2022 10:07 2 857 4

Дрифт с Bugatti Chiron Pur Sport е готино, но скъпо начинание (ВИДЕО)

  • bugatti-
  • chiron-
  • дрифт-
  • chiron pur sport

Френската компания е използвала един чифт гуми, за да създаде това видео

Дрифт с Bugatti Chiron Pur Sport е готино, но скъпо начинание (ВИДЕО) - 1

Да седнеш зад волана на Bugatti Chiron Pur Sport само по себе си е едно от най-готините изживявания за повечето от автомобилните фенове. Да вземеш колата и да я пързаляш на огромно празно пространство, вероятно е мечта, която мнозина имат, но едва малцина са тези, които могат да я осъществят. Един от малцината е Свен Бохнхорст, главен инженер и ръководител на отдела за разработки на Bugatti.

В рекламно видео на френската компания с участието на споменатия по-рано Chiron Pur Sport, инженерът изписва буквата “C” с гуми по асфалта, докато хиперакрът за няколко милиона се движи настрани. Буквата „С“ е един от централните елементи в Bugatti и Chiron и датира още от 20-те години на миналия век в дизайна на френските автомобили.

Под капака на Chiron Pur Sport работи 8.0-литров W16 с 1500 конски сили и 1600 нютон метра, които както може да видите във видеото задвижват и четирите колела. Гумите на колата са специално създадени Michelin Pilot Sport Cup 2R гуми, специално създадени за този модел, чиято цена вероятно е по-висока от тази на чисто ново Volkswagen Polo.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    ДРИФТЪТнееХУБАВОНЕЩОпазетесиАВТОМОБИЛА
  • 2 SDEЧЕВ

    5 2 Отговор
    ВСЕ ЕДНО СИ ПАЛИШ ПУРИТЕ С ЕВРО- КЕФ ЗА ДЕБИЛИ
  • 3 Автофен

    2 3 Отговор
    В БГ по готино изживяване е да седнеш в пРезидентският стол и "умнитИ" българи ще ти купят няколко Вейрона.....
  • 4 Бай Петко

    1 0 Отговор
    Голям героизъм, няма що. Докато няколко милиона деца на ден остават без храна, тези нещастници обясняват колко струват гумите на напудрената каруца...