Last news in Fakti

19 Декември, 2022 10:46 4 758 4

Mercedes никога няма да бъде същият, но с една уговорка

  • mercedes-benz-
  • електромобили

Автомобилният производител възнамерява да инвестира 1 милиард евро в препрофилиране на производството

Mercedes никога няма да бъде същият, но с една уговорка - 1

Mercedes-Benz разкри план за адаптиране на своята глобална производствена мрежа за електрически задвижвания, включително сглобяване на батерии, електрически силови трактове и платформи от 2024 година.

През юни мениджмънтът на компанията и представителите на служителите постигнаха споразумение за преобразуване на европейските автомобилни фабрики в такива за електрически превозни средства.

Зинделфинген ще е център за първокласни автомобили на платформата AMG.EA, а Бремен и унгарският Кечкемет за основните луксозни модели. Съоръженията в Ращат и Кечкемет ще бъдат предназначени за по-евтини електромобили.

"Всички обекти ще бъдат включени в изпълнението на този план", каза шефът на производството Йорг Бурцер, добавяйки, че Mercedes-Benz има за цел да премине към продажба изключително на електрически превозни средства до 2030 година, но с едно условие: "ако пазарните условия позволяват".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коренно различно

    9 3 Отговор
    От toyota която си повярва че сама може да промени пазарните условия с пропаганда и лобиране и въобще не са подготвени за производство на електромобили, защото мислеха, че могат да го отменят.


    От mercedes подхождат доста по-гъвкаво от toyota и volkswagen, които пък са залитнали в другата крайност, че задължително ще преминават към електромобили, независимо от пазарните условия.

    Очевидно от mercedes се подготвят и за двата варианта, пък каквото дойде.
  • 2 истина ти казвам

    8 2 Отговор
    Ай стига вече с тия електрически лиготии бе! Като започнат да се зареждат за 5 минути и живота на батериите на 100% да е поне 10 години,тогава си заслужава!

    Коментиран от #3

  • 3 Истината и само истината

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "истина ти казвам":

    Ами половината от това вече е факт. Животът на батериите е повече от 10 години, защото не се измерва в години, а в брой цикли. Обикновените батерии издържат 2000 цикъла, а вече има и такива с 10 000 цикъла живот.

    Това е разбито стойността на 3,5 милиона километра. Можеш ли да ги минеш за по-малко от 10 години?

    А и не знам на кого е нужно зареждане за пет минути на всеки 500 км. Почти е задължително дори на по-малко време шофиране да правиш по 10-15 минути почивка.
    Толкова ли биха те объркали две три спирания по 15 минути на 1500 км шофиране? За колко време ги минаваш тези километри и половин час от чак толкова голямо значение ли ти е?

    Коментиран от #4

  • 4 истина ти казвам

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Истината и само истината":

    Та колко е ефективна в проценти батерията след 9 години примерно? Я пак си помисли преди да пишеш шъшкан ии! Да не говорим за ефективността им през зимата!