Last news in Fakti

21 Август, 2013 11:47 11 467 8

Всъдеходите на Mercedes-Benz се изравниха по динамика с Porsche 911

  • mercedes-benz-
  • ml-
  • gl-
  • amg-
  • brabus-
  • b63 s-700-
  • widestar
Всъдеходите на Mercedes-Benz се изравниха по динамика с Porsche 911 - 1
Mercedes-Benz Brabus ML B63-700 Widestar

Немското тунинг ателие Brabus представи нова програма за доработка на наточените автомобили с повишена проходимост Mercedes-Benz ML 63 AMG и GL 63 AMG. Сега тези всъдеходи могат да се снабдят с пакета B63 S-700 Widestar, благодарение на който ще могат да мерят сили дори с автомобили от ранга на Porsche 911 Carrera 4S. Последното е способно да ускори от 0 до 100 км/ч за 4.3 секунди.

Mercedes-Benz Brabus ML B63-700 Widestar

За да достигнат тази динамика, тежките Mercedes-и се подлагат на интересна "сърдечна операция". Специалистите от Brabus монтират на 5.5-литровия битурбомотор нови, доста по-производителни компресори. Изпускателната и всмукателна системи също са изцяло заменени с нови, а електронният блок е основно препрограмиран. В резултат на това мощността на агрегата, който се монтира на ML и на GL, се увеличава от 525 до 700 коня.

Mercedes-Benz Brabus GL B63-700 Widestar

Доработките водят и до увеличаване на въртящия момент. Той е нараснал от 700 до 900 Нм. При това е наличен още при 2 000 оборота в минута и е принудително ограничен. Двигателят е оборудван и с традиционните за Brabus позлатени въздуховоди, целта на които е да отразяват по-добре топлината от двигателя и да не повишават температурата на въздуха вътре в тях. Трансмисията остава същата - седемстепенна автоматична.

Mercedes-Benz Brabus GL B63-700 Widestar

След всички тези доработки Mercedes-Benz ML 63 AMG, оборудван с тунинг пакета B63 S-700 Widestar, може да ускори от 0 до 100 км/ч за невероятните за подобен тип автомобил 4.4 секунди, което автоматично го превръща в конкурент на драг надпревари на Porsche 911, например. По-тежкият GL 63 AMG с тунинг от Brabus е малко по-бавен в ускорението си, но и неговите показатели са силно впечатляващи. Упражнението от 0 до 100 му отнема 4.6 секунди.

В сравнение със стандартно тунингованите версии от AMG допълнителните преработки, направени от Brabus, правят по-бързи всъдеходите ML и GL съответно с 0.4 и с 0.3 секунди. Максималната скорост и на двата Mercedes-а B63 S-700 Widestar е електронно ограничена до 300 км/ч. Към пакета от Brabus предлага още и някои екстериорни промени, най-ефектните от които са аеродинамични. Интерес представляват и огромните 23-цолови лети джанти.

Тунинг специалистите обръщат внимание и на окачването. То също е препрограмирано и пневматика прави возията малко по-твърда. И интериорът търпи модернизация. Промените са свързани основно с претапициране на салона, като креслата са облечени с по-скъпа естествена кожа. В купето са налични и доста детайли от въглеродни нишки. От Brabus все още не са посочили цената на пакета B63 S-700 Widestar, но тя определено няма да е ниска. Колко струват стандартните ML и GL можете да видите ТУК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Станимир Христов

    3 6 Отговор
    Е, и...?
    Аз лично си мисля че ако някой иска да кара истински автомобил 4x4 с добра проходимост то той не би си взел нещо подобно, ако пък иска спортен автомобил също не би си взел нещо подобно...явно е направено за комплексари, знам ли...

    Коментиран от #2, #6, #7

  • 2 skier

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Станимир Христов":

    или пък за такива, които искат 4х4 и спортен автомобил, но не искат две коли, тоест за такива като мен

    Коментиран от #5

  • 3 naroden chovek

    4 2 Отговор
    az puk si mislq che vie si izbivate kompleksite zashtoto nemoje da imate tolkova skup avtomobil
  • 4 Dr. Dick

    2 4 Отговор
    Много глупаво заглавие.
    1. Не става въпрос за чист Mercedes, а за доработка от Brabus.
    2. Динамиката на Порше могат да я достигнат, ако използват аналогични параметри и се представят по същия начин на пистата
  • 5 Парадокс

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "skier":

    Едно Субару е далеч по достъпно, че и качествено
  • 6 Борис Георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Станимир Христов":

    Как беше...........гроздето като било нависоко и веднага ставало кисело.Че и твоята работа е такава .
    Много успешен тунинг на GL класата.Съчетава висока проходимост с луксозен салон и убийствен двигател.Браво на инжинерите за положения труд.
  • 7 Руснака Руския

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Станимир Христов":

    подобен джип е много практичен - има голяма кола, голям багажник, стоиш високо над пътя (по-лесно изпреварване и паркиране), можеш да минеш през някой тротоар ако се наложи (то е ясно, че с такава кола няма да тръгнеш на офроуд) и отгоре на всичко имаш динамика на спортна кола - това е идеален автомобил за всички случаи
  • 8 xoxoxo

    0 0 Отговор
    Според мен, ако искаш нещо за офроуд няма да си купиш такава скъпа кола, а УАЗ или Нива.