30 Януари, 2023 17:42 2 040 4

Единственият в света Ford Ka с Quattro задвижване

  • ford-
  • ka-
  • audi-
  • quattro-
  • s3

Колата използва компоненти от Audi S3

Ford Ka не може да се похвали като един от най-успешните модели на американската компания в Европа, нито пък и като най-красивите. Въпреки това, колата има своите фенове, като един от тях е решил да използва обвивката на колата, като комбинира минималистичната външност с интересно задвижване под капака. За база на проекта е използвано първото поколение на компактния модел, а за основен донор Audi S3, отново от първата модификация на хечбека, разказват от Carscoops.

Всъщност единственото останало от Ford Ka са част то външните панели, които са поставени върху шаси от Audi-то. За целта междуосието е увеличено с 67мм, като заедно с него е увеличена и „стъпката“ на колата , което е ясно видимо от по-широките калници. Освен тях откриваме още преработена броня и преден капак, както и голям спойлер в задната част.

Под капака работи 1.8-литров бензинов двигател с 225 конски сили от завода и над 430 конски сили в конкретния случай. За да се случи това са поставени нови турбини, колектори, изпускателна система, лагери и други. Предаването се задвижва към четирите колела, посредством Haldexсистема, а спирачките и предното окачване са взети от Seat Leon Cupra R.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МП4

    11 2 Отговор
    Хубава играчка за малки и големи :)

    Коментиран от #3

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    БЛАГОДАРЯ господин ГАНЕВ много ПОЛЕЗНА информация
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "МП4":

    ПОЖЕЛАВАМ на ВСЕКИИ да има ВЪЗМОЖНОСТ да си има ЛЕКА КОЛА
  • 4 Офф-чар

    0 0 Отговор
    От статията разбирам, че това НЕ Е единственият Форк Ка Quattro, а е единственото Ауди с насадена коруба от Форд отгоре. От Ауди трябва да осъдят автора на това светотатство.