Last news in Fakti

10 Февруари, 2023 11:13 1 827 5

Mercedes се изправя срещу 300 хиляди съдебни иска заради скандал с вредни емисии

  • mercedes-
  • великобритания-
  • дизелгейт-
  • вредни емисии-
  • скандал

Върховният съд в Лондон трябва да вземе решение

Mercedes се изправя срещу 300 хиляди съдебни иска заради скандал с вредни емисии - 1
Снимки:Shutterstock

Адвокатите на Mercedes-Benz ще се изправят срещу поне 300 хиляди собственици на коли от марката, които вече са подали съдебни искове във Върховния съд на Лондон. Недоволството е свързано със скандала за вредни емисии, според който дизеловите модели на германския производител са оборудвани с устройства, които да манипулират тестовете за вредните газове. Информацията за това се появи в Reuters.

Според исковете, Mercedes са подвели клиентите си за някои дизелови автомобили и техните норми за азотен оксид. Според Оливър Кембъл, който представлява ищците, автомобилите разполагат с технология, която е предназначена да намалява емисиите на азотен оксид, но работи правилно само при определени температури. Това означава, че превозните средства произвеждат по-големи количества азотен оксид, отколкото е разрешено.

От Mercedes отричат подобно нещо и завяват, че в техни автомобили не са поставяни подобни устройства, които да променят нивата на емисиите. Говорител на марката заяви, че исковете са без основание и компанията ще се защити срещу тях. Станахме свидетели на подобни искове при така наречения „дизелгейт“ в САЩ, който струва на Volkswagen повече от 32 милиарда евро.

Адвокатите на Mercedes завяват, че именно на тези съдебни спорове разчитат и повечето от заведените искове на клиенти. През изминалата година Volkswagen се съгласи да изплати около 230 милиона евро на клиенти във Великобритания за уреждане на 91 хиляди съдебни искове. От Mercedes заявяват, че между двата случая има основни разлики, тъй като техните превозни средства не са използвали софтуер, който разпознава тестовете за емисии.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаааамммм

    12 13 Отговор
    А тука прошляците се изпотепаха да им купуват на тея нафтовите печки втора и трета употреба.Бай Ганя на гол гз чифт пищови!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Баща ти

    13 13 Отговор

    До коментар #1 от "Мдаааамммм":

    Хаха,цървулите с Дачия на газ пак тръгнали да коментират виждам
  • 3 Смех 😆🤡🤣

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "Мдаааамммм":

    Българина е патологипно болен мозъчно увреден рушуфил и германофил какво очакваш от тука само се бяга не се разсъждава няма почва за здрава мисъл по тия ширни
  • 4 Чавдар войвода

    1 4 Отговор
    Болните мозъци-русофилите, обожат тези трошливи и грозни, немски извращения с техниката.
  • 5 Морски

    0 1 Отговор
    Върнете ни парите, ние ще ви върнем секса...