Last news in Fakti

8 Март, 2023 16:17 6 819 1

Audi А4 сменя името си с изненадващ ход

  • audi-
  • a4-
  • a5-
  • a6-
  • a7-
  • e-tron

Новият модел ще носи означението А5

Audi А4 сменя името си с изненадващ ход - 1

Изглежда, че Audi планира да направи някои странни размествания в своята продуктова гама или поне така сочи информация на Auto Express. Според британските ни колеги, компанията ще се откаже от наименованието А4 за следващото поколение на модела, като ще заложи единствено на А5. Това означава, че седанът, комбито, както и купетата с две и четири врати ще носят името А5 при поколението B10. Според други слухове пък, Audi ще се откаже от седана и ще видим единствено комби А4 (вече А5) при следавщата генерация на модела.

Промяната идва в интересен ход, който ще позволи на марката да „отвори“ място за електрическите модели, които ще получат само четните номера в гамата на компанията. Това означава, че следващото поколение А6 също ще се откаже от името си, а конвенционалния модел ще получи означението А7. В допълнение, електрическите модели ще останат с означението E-Tron.

В същия доклад се казва, че компанията също ще заложи и на по-големи номера за S-моделите с бензинов или дизелов двигател. Вероятно пък по-стилните модели, които сега познаваме като A5/A7 ще бъдат обозначени с добавката Sportback, подобно на кросоувърите от Q серията.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неприятни за

    3 3 Отговор
    обслужване коли, симпатични са ми но....