Last news in Fakti

21 Април, 2023 15:30 3 773 5

Разгледайте най-голямото мотоциклетно изложение в България (ВИДЕО)

  • moto expo-
  • moto expo 2023-
  • мотори-
  • премиера-
  • мотоциклети-
  • atv

Moto Expo 2023 ще продължи до 23 април

Разгледайте най-голямото мотоциклетно изложение в България (ВИДЕО) - 1

Само месец след откриването на Мотосезон 2023 година, феновете на двуколесните машини, а и не само, отново имат повод за радост. Този път вълнението е свързано с най-голямото мотоциклетно изложение у нас Moto Expo 2023, което започна на 20 април и ще продължи до 23 април 2023 година. Тази година организаторите в лицето на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), избраха това да се случи в зала „Арена София“ (бившата „Арена Армеец“).

По време на изложението могат да бъдат видяни над 30 премиери на различни мотоциклети, ATV машини, скутери, мотопеди, велосипеди, тротинетки и други устройства на две колела за хората с бензин или пък ток в кръвта. Заедно с тях е изложена и всевъзможна мотоекипировка, масла и аксесоари от най-популярните производители в света.

Между участниците можем да откроим Honda, които представят обновената си гама за 2023 година, включваща ST 125 Dax, който се завръща след 41-годишно отсъствие, заедно с премиерните за България CL500, CB750 Hornet и XL750 Transalp.

В щанда на другите популярни "японци" от Suzuki могат да бъдат открити новите V-Strom 1050 DE и V-STROM 1050. Kawasaki ще се отличат с VERSYS 650, който също дебютира тази година, заедно с популярния Ninja ZX-10R от ново поколение. На щанда на Yamaha пък прави впечатление реплика на шампионската Yamaha YZR-M1 на Фабио Куартараро от 2021 година с която той завоюва 10 подиума.

BMW Mottorad също заявява сериозно присъствие и чества 100-годишнината си, която е и основен акцент на щанда на баварците. Там могат да бъдат видяни юбилейните модели R nineT 100 years, както и R18 100 years. Няколко метра настрани пък ви очаква и бъдещето с електрическия CE04, както и най-мощният мотоциклет на марката – M1000 R

Юбилей честват и Peugeot Motorcycles, които отбелязват 125-годишнината си с няколко нови за България скутера. Това са Django EVO, Tweet, e-Streetzone, както и обновените Kisbee, Speedfight 4 и e-Ludix.

Harley-Davidson също чества юбилейната си 120-та годишнина и поради това посетителите могат да се насладят на модели като Road Glide ST, Fat Boy 114, Breakout 114, електрическият LiveWire, новият Pan America, а също специален Custom мотор или CVO. На същия щанд могат да бъдат намерени още Triumph Motorcycles със своя Speed Triple 1200RR, както и Zero Motorcycles със своите електрически модели и новото попълнение DSR/X.

Няма как да пропуснем и най-мощния мотоциклет в света – Ducati Superleggera V4 – Limited Edition от който са произведени само 500 бройки в света. Посетителите могат да открият екземпляр с номер 130. Ducati Superleggera V4 разполага с мощност от 234 конски сили и тегло от 152.2 кг, което го прави най-мощният сериен мотоциклет при съотношение кг/к.с.. Цената му е 210 хиляди лева с ДДС.

Ако отидете до зала "Арена София" можете да се насладите още и на машини от марките Piaggio, Vespa, Aprilia, Moto Guzzi, Beneli, Kymco, Beta Motorcycles, KTM, GasGas и други. Организаторите са приготвили още стънт шоу, зона за хранене, мото училище за деца и различни игри.

Всички мотоциклети и аксесоарите за тях могат да бъдат видени на живо до 23 април в периода от 10:00 часа до 19:30 часа. Ако пък нямате възможност да посетите събитието, може да го направите виртуално чрез обиколката която направихме за вас по-рано днес. Вижте!


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 доц Мангъров

    2 14 Отговор
    Айде че има нужда от донори.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Люсид

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "доц Мангъров":

    Смей се ти ама у Франция почнаха да следят кой си вози дериера сам у кола и глоба що си сам.
  • 3 Факт

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "доц Мангъров":

    От руснак акъл за коли и мотори и каквото и да е техническо средство не щем
  • 4 винету

    1 1 Отговор
    С какъв телефон са правени снимките, че са с толкова лошо качество
  • 5 Я Па Я

    1 1 Отговор
    20 лева вход!