4 Юни, 2023 12:00 11 471 10

Вижте колко струва и какво прпедставлява най-наточената нова C-Klasse на Mercedes

  • mercedes-benz-
  • c-klasse-
  • c 63-
  • se performance-
  • цена

Обявени са цените за Mercedes-AMG C 63 SE PERFORMANCE

Вижте колко струва и какво прпедставлява най-наточената нова C-Klasse на Mercedes - 1

Цената на най-наточената версия на Mercedes-Benz C-Klasse бе обявена от производителя. За седана Mercedes-AMG C 63 SE PERFORMANCE в Германия искат 114 888 евро, а за комбито - 116 673 евро. В същото време базовият модел на Mercedes-Benz C-Klasse на същия пазар се продава за 45 000 евро. Така че надплащането за динамика и редица други опции е 2.5 пъти. Но това са базови цени за C 63 SE PERFORMANCE, а има и доста допълнителни опции, които значително увеличават цената на автомобила.

Версията 63 SE PERFORMANCE съчетава най-модерната технология в моторния спорт с ноу-хауто на Формула 1. Хибридното задвижване идва от 2.0-литров AMG двигател с турбокомпресор и електрическо задвижване (EDU) на задната ос за изключително емоционално изживяване при шофиране.

Вижте колко струва и какво прпедставлява най-наточената нова C-Klasse на Mercedes

Общата мощност на системата е 500 kW (680 к.с.), а максималният въртящ момент на системата е 1 020 Нм. В зависимост от програмата на задвижване, електрическият мотор увеличава мощността и въртящия момент според ситуацията - за комфортно или спортно ориентирано шофиране. Възможен е и режим „само електрическо задвижване“.

Стандартното оборудване включва напълно регулируемо задвижване на четирите колела AMG Performance 4MATIC+ с режим Drift, активно управление на задния мост и осем програми AMG Drive. Предлагат се също 20-цолови AMG алуминиеви джанти, информационно-развлекателната система MBUX със специфични за AMG функции и стилове на дисплея и AMG Performance волан с AMG бутони на волана.

Вижте колко струва и какво прпедставлява най-наточената нова C-Klasse на Mercedes

Детайлите на оборудването и множеството опции предлагат широки възможности за индивидуализация според различните очаквания на клиента. Така например външният карбонов пакет оскъпява колата с 3 510 евро, спортните седалки в зависимост от версията струват 2.5 или 5.5 хиляди евро.

А специалното оборудване "F1 Edition" струва 17 612 евро и съчетава многобройни индивидуални опции с ексклузивен външен вид, вдъхновен от моторния спорт. Покритието в алпийско сиво на MANUFAKTUR е впечатляваща характеристика. Комбиниран е с фолио отстрани на автомобила, състоящо се от логото на AMG и преливане на цвета от сиво към черно.

Вижте колко струва и какво прпедставлява най-наточената нова C-Klasse на Mercedes

Червените декоративни линии отстрани, както и предната и задната броня добавят допълнителни цветови акценти. 20-цоловите ковани AMG джанти с 5 двойни спици, са боядисани в матово черно. А червените фланци на джантите повтарят цветовата схема на джантите на официалния FIA F1 Medical Car от Mercedes-AMG.

Интериорът се характеризира с контраст на черни и червени цветове. Седалките AMG Performance са тапицирани в черна ексклузивна напа кожа с червени шевове и щамповани AMG емблеми на предните подглавници. Към това са добавени червени предпазни колани и декоративни елементи от AMG въглеродни влакна. Воланът AMG Performance в кожа напа/микрофибър DINAMICA с червени шевове, а плочите на праговете AMG с червени осветени надписи „AMG“ също съответстват на цветовата схема „F1 Edition“.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 навремето

    25 2 Отговор
    63 AMG беше автомобил с V8 двигател

    Коментиран от #7

  • 2 АМГ

    20 2 Отговор
    Толкова пари за двулитров двигател-НИКОГА
  • 3 Е46ца

    14 8 Отговор
    Толкова пари за мерцедес никога.

    Коментиран от #10

  • 4 Бай Курти

    6 3 Отговор
    Бил съм в далеч по-евтини киносалони...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "навремето":

    Точно така, сега получаваш динамика на AMG за 10-15 мин, докато не изхабиш батерията. След това дву литров турбо мотор с има няма 300 коня...
  • 8 Бачо Киро

    2 0 Отговор
    Първото АМГ жертва на новите глупости... Напомпано А45 ... То никога не стана истинско АМГ, с махането на V8 и Ц-класата приключи...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Камикадзе

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Е46ца":

    Даи повече пари за Шкода бе ем бе поклонение