Last news in Fakti

28 Април, 2023 17:09 2 643 5

Skoda ще се бори с Tesla с по-евтин Enyaq

  • skoda-
  • enyaq-
  • enyaq iv

Тя носи означението 50 и ще бъде налична само на някои пазари

Skoda ще се бори с Tesla с по-евтин Enyaq - 1

Skoda върна в гамата си по-евтина версия на своя първи електрически кросоувър – Enyaq. Моделът който се появи при дебюта на модела, а по-късно бе спрян от производство носи означението 50 и ще се продава само на избрани пазари, заявиха от компанията. Целта на по-евтината версия е да се пребори с Tesla и тяхното постоянно намаляване на цените, като предложи алтернатива от познат производител на Model Y.

Моделът разполага с 52кВтч батерия, която е достатъчна за пробег от 366 километра в сравнение с 542 километра при версията с означение 80. От компанията разкриват, че колата ще се продава само на пазарите на които клиентите търсят такива автомобили и родната Чехия например, не е един от тях. "Разбира се, това е в отговор на намаляването на цените на Tesla, но също така някои пазари ни помолиха да предложим по-евтин автомобил с по-малък пробег", завиха от Skoda пред Automotive News Europe.

В Германия например, стартовата цена на по-евтиния модел започва от 40 хиляди евро срещу 48 900 евро за версията 80. От Skoda завиха, че пазарите, които не получават Enyaq 50 ще получат преференциални условия за лизинг на по-скъпите версии. През първите три месеца на годината от Tesla са продали около 66 хиляди Model Y, докато от Skoda са сключили близо 10 хиляди успешни сделки в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Смех 😆🤡🤣

    7 4 Отговор
    Извод Тесла предлага същия модел за по малко пари а бираджиите предлагат скопен модел за по малко пари.Умни са чехите имат мозък на чафка

    Коментиран от #3

  • 3 Добре

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Смех 😆🤡🤣":

    тесли, пак ще си поговорим след 2-3 години….да не плачкаш само!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Смех 😆🤡🤣

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Добре":

    Нещо конктртно ли имаш предвид или си приказваш колкото да не засчиш като чешки паяк
  • 5 гост

    6 3 Отговор
    не е до цената, а до колата. модел У просто не се произвеждаше достатъчно, а, сега разрастват немския завод, китайския и американския. освен това ФВ не е никаква новаторска кола, докато теслита са последна дума на технологията за производство и управление, затова теслите са икономични като разход, а фв и киа са лакоми на ток.