Last news in Fakti

23 Май, 2023 09:59 2 155 1

Сериeн Shooting Break, базиран на BMW Z4, най-вероятно ще има - той ще е с ръчни скорости и ще струва €250 000

  • bmw-
  • z4-
  • m

Ексклузивното BMW ще бъде пуснато в серия от 50 броя

Сериeн Shooting Break, базиран на BMW Z4, най-вероятно ще има - той ще е с ръчни скорости и ще струва €250 000 - 1

Концептуалната разработка, която ви показахме на живо от Villa d'Esta и която се нарича BMW Concept Touring Coupe може да стане сериен модел. Автомобилът е изграден на базата на Z4 M40i с трилитров редови шестак и има вероятност да бъде снабден с ръчна скоростна кутия, въпреки че по-вероятно трансмисията да е автоматична. Обещаният тираж е 50 броя, а цената на всеки един от тях ще е 250 хиляди евро. Идеята е моделът да бъде толкова рядък и желан за колекционерите, колкото BMW 3.0 CSL.

Главният дизайнер на BMW Адриан ван Хойдонк вярва, че Concept Touring Coupe , който дебютира на конкурса за елегантност Villa d'Esta, може да получи серийно продължение. Спортното купе ще бъде пуснато в ограничен тираж от 50 екземпляра, като те, подобно на концепцията ще бъдат базирани на роудстъра BMW Z4 M40i с трилитров редови шестцилиндров двигател и евентуално с ръчна скоростна кутия.

Слуховете за появата на топ версия на Z4 с механична скоростна кутия се носят от миналата година. Сега само четирицилиндровите автомобили имат ръчна кутия, както и свързаната с BMW Toyota GR Supra, но според специалистите няма технически проблеми с добавянето на ръчна трансмисия към гамата на BMW, която е снабдена и с по-големи двигатели. Според BMWBlog Z4 M40i се очаква да се появи през следващата година, последван от производствена версия на Concept Touring Coupe.

Ще припомним, че комбито с три врати с класически пропорции и огромен преден надвес се появи пред гостите на Concorso d'Eleganza Villa d'Este този уикенд, от където наш екип ви направи свидетели на живо. Колата се отличава с цвят на каросерията Sparkling Lario, кожен салон и тапицерия на багажника Poltrona Frau, както и различни по размер джанти с диаметър 20 цола отпред и 21 отзад. Името на прототипа е препратка към победителя от Mille Miglia от 1940 г. BMW 328 Touring Coupe.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    6 0 Отговор
    Ръчните скорости на този модел са най доброто нещо!