Last news in Fakti

31 Май, 2023 10:10 2 305 2

Фернандо Алонсо продава специално Ferrari

  • фернандо алонсо-
  • ferrari-
  • enzo

Очаква се колата да постави нов рекорд

Фернандо Алонсо продава специално Ferrari - 1

Един от най-известните пилоти от Formula 1 – Фернандо Алонсо скоро ще се раздели със своето Ferrari Enzo, като това ще се случи по време на специално организиран за целта търг на 8 юни тази година. Според експерти, колата ще постави нов рекорд, като се продаде за сума от над 5 милиона евро. С оглед на последните покачвания на цените, няма да е изненада, ако колата достигне дори по-висока сума.

Колата е в най-класическия червен цвят Rosso Corsa със сертификат от Ferrari за това, че покрива всички изисквания на марката и е в напълно оригинално състояние. Колата е произведена през 2002 година, а най-любопитното в нейната история е, че всъщност това е колата с VIN номер 001 или позната още като Scocca n.1. Първото произведено някога Ferrari Enzo е изминало едва около 4800 километра, а през годините очаквано е обгрижвано по най-добрия начин.

Дизайнът на Enzo е вдъхновен от този на болидите от Formula 1 по онова време. Под капака разполага с 6,0-литров V12 двигател с атмосферно пълнене и мощност от 651 к.с. при 7800 об/мин. Скоростната кутия е роботизирана с шест предавки, а през целия цикъл на производство Ferrari произведе само 400 бройки. Днес те се продават с цена от над 1 милион евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АГУ

    8 3 Отговор
    Има ли газово?

    Коментиран от #2

  • 2 един от стадото

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "АГУ":

    сарказмът ти е уместен, пич. Питам, има ли и теглич