Last news in Fakti

1 Юни, 2023 18:06 4 981 8

Audi RSQ8 се превърна в кросоувър с брутална мощност

  • audi-
  • rsq8-
  • mansory-
  • тунинг

Mansory „напомпа“ SUV-то до 780 конски сили

Audi RSQ8 се превърна в кросоувър с брутална мощност - 1

Mansory е добре позната тунинг компания в Европа и макар Audi определено да не е най-любимата марка на тунинг студиото, то това не пречи специалистите да се справят изключително добре и с нея. Доказателство за това е последния проект на базата на RSQ8, който ни представя брутално изглеждащ кросоувър с още по-брутална мощност. Братовчедът на Lamborghini Urus вече може да се съревновава с него на пистата и дори да го победи.

Започвайки с екстериора, Mansory са разработили бодикит с по-големи отвори на бронята, огромен преден сплитер и променени решетки. Предният капак е карбонов с допълнителни отвори за охлаждане, каквито можем да открием и върху калниците отпред. Странични прагове продължават линията на предната броня и я завършват в също толкова голям дифузьор в задната част. Там откриваме още и нови спойлери, както над капака, така и над задното стъкло. Като за финал, колата е боядисана в зелен цвят с жълти акценти, включително и по новите 24-цолови джанти и спирачките зад тях.

Под капака промените по 4.0-литровия осмак включват изцяло нова изпускателна система с нов софтуер за мотора. Те са достатъчни, за да увеличат мощността до 780 конски сили, а максималния въртящ момент до 1000 нютон метра. По този начин ускорението до 100км/ч отнема 3.3 секунди, а максималната скорост вече е 320км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ачо

    9 10 Отговор
    Е и? За какво ти е тоз таралясник?да се фука човек.Мен и 120 коня са ми много.Искам колата да харчи 3.5 л. градско. Ей такава кола карам и ми смешно като видя някой с такава пудравелка.

    Коментиран от #2, #4, #5

  • 2 Македонец в космоса

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ачо":

    Пич ти живееш в малък кръг и никога няма да излезеш от него. Който има възможност нека си кара RsQ8 за 185к€ тази след тунинг ще е поне 250к€ ....
  • 3 ддад

    4 0 Отговор
    Сменили са и турбото повишили са налягънето

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 моята

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ачо":

    харчи 5 кила при запалване. с тези 3.5/100 градско не знам
  • 6 Асанчо Утмеров

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "ддад":

    Не е баш тъй, но пък това е стара Mansory разработка от преди повече от година, от 4.2022 AUDI RSQ8 P780 (има го в тубата клипа). Разликата е само в различната боя.
  • 7 Е46ца

    1 4 Отговор
    Преминах от 2017 х5 на 2022 q8 и честно казано съжелявам.Не стига ,че се набутах с доста пари ами и аудито се оказа доста по смотано.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.