7 Юни, 2023 09:27 19 175 10

Оказва се, че Kia e произвеждала дефектни автомобили от 2000 до 2016 година

  • kia-
  • дефект-
  • сервизна акция-
  • въздушни възглавници

Южнокорейската марка изтегля четири милиона автомобила заради дефектни въздушни възглавници

Оказва се, че Kia e произвеждала дефектни автомобили от 2000 до 2016 година - 1
Снимка: Shutterstock

Според Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA), южнокорейските автомобили, които са слезли от поточните линии от 2000 до 2016 година, имат дефектни въздушни възглавници от марката ARC Automotive. Изчислено е, че до 67 милиона превозни средства може да са получили дефектните въздушни възглавници от тази компания.

Според NHTSA, въздушните възглавници на ARC Automotive използват дефектен пиропатрон, който може да експлодира с прекомерно налягане по време на катастрофата.

По време на отварянето защитната система е в състояние да изхвърли много метални фрагменти в салона, което може да доведе до сериозни наранявания и дори смърт на пътниците. Производителят на въздушната възглавница отрича наличието на дефекта.

Все още не е уточнено кои модели на южнокорейската марка са оборудвани с опасните въздушни възглавници. По предварителни данни Kia е произвеждала автомобили с въпросните дефектни възглавници от 2000 до 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОК ама

    8 4 Отговор
    това е нормална практика, когато има външни доставки. Преди няколко години и Мицубиши направиха същото, а и май някой германски марки.
  • 2 Ех значи

    12 1 Отговор
    А пък американските класации дето ни публикувахте тука Хюндай груп бяха най - качествените. На кого да вярваме сега ?
  • 3 РЕАЛИСТА

    15 5 Отговор
    Купувайте си японски коли.Това е решението.

    Коментиран от #7

  • 4 Този

    8 13 Отговор
    Ами когато някой започне да пречи на собственият бизнес и производство, съвсем нормално е стоката му да се окаже дефектна. Америка е умираща страна. Дано само опитите и за доизживяване не погубят света... А що се отнася до КИА, то това са едни от най-здравите и идиотоустойчиви машини...

    Коментиран от #10

  • 5 Анонимен

    4 2 Отговор
    Тази новина е толкова стара, че направо открихте топлата вода. Не са само kia също така
  • 6 Да бе да

    16 4 Отговор
    А бе нещо май се вдигнаха продажбите на КИА та зачестиха лоши съобщения за тази марка коли. Много ги крадяха, сега дефект на патрони и какво ли не. По улиците обаче КИА е често срещана марка.
  • 7 бай Даньо

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "РЕАЛИСТА":

    Хонда и Тойота имаха същия проблем преди около 10 години с въздушни те възглавници на Таката мисля се казваше компанията...
  • 8 Бръм

    6 1 Отговор
    А бре тия коли ще ги карате ли, или ще спите!?
    Да ги махат тия възглавници!
  • 9 а добро утро

    0 0 Отговор
    стига бе неможе да бъде чудо … хахахахаахахахахахаха не се изсиква много акъл за това прозрение
  • 10 жалко

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Този":

    че ти дадох + заради умиращата америка но като прочетох после разсъжденията ти за кия и реших да ти се извиня за плюсчето