Last news in Fakti

12 Юни, 2023 08:30 3 751 5

KIA вече не е бюджетна марка

  • kia-
  • бюджетна марка
KIA вече не е бюджетна марка - 1

Дните на KIA като бюджетна марка приключиха, тъй като цените скочиха до небето заедно с продажбите. Главният изпълнителен директор на KIA America казва, че автомобилният производител се е трансформирал през последните пет години и сега привлича повече заможни купувачи от преди, което е довело до 60% увеличение на средната цена.

В скорошно интервю за Auto News Шон Юн каза, че компанията е извървяла дълъг път от представянето през март 2019 г. на Telluride, първият нов модел, пуснат като част от преразгледаната дългосрочна стратегия на марката. Шон Юн вече не смята KIA за бюджетна марка.

„На базата на търговия на дребно от 2018 г., имаме ръст от 31%, което е голям скок през последните пет години, каза той. - Виждаме много повече заможни купувачи и се справяме добре с клиенти от Gen Y и Boomer. Това е един вид гаранция за нашето светло бъдеще, защото по-рано покупателната способност принадлежеше на поколението X, но сега по-голяма тежест отива на поколенията Y и Z.

SUV и кросоувърите на марката сега представляват 80% от търсенето, но Юн каза, че KIA все още не е реализирала потенциала за продажби на модели като Sportage, Seltos и Telluride. Ако продажбите на тези модели се увеличат, пазарният дял на KIA ще се увеличи още повече.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    Всекиспоред възможностите
  • 2 сектант

    4 4 Отговор
    да, така е. сега дефектните им автомобили имат с една идея по-дебел интериор с лампички и по-големи екрани - и повече лампички отвън - а вътре, 1.4
  • 3 Така е

    6 7 Отговор
    Дъщерната марка на Хюндай мотор груп ще става небюджетна- може би премиум. Те и двете са с небюджетни цени от много години, без покритие.
  • 4 Гост

    3 0 Отговор
    "Дните на Киа като бюджетна марка приключиха". Това може и да е превод от английски, ама на български нещо не звучи както трябва
  • 5 Кукуряче

    2 0 Отговор
    Ама според мен интериорният им дизайн на купето си остава като на бюджетна марка