Last news in Fakti

7 Юни, 2023 16:59 2 451 8

Opel с добра новина за Corsa

  • opel-
  • corsa-
  • stellantis

Хечбекът ще получи поне още едно поколение

Opel с добра новина за Corsa - 1

Opel Corsa наскоро бе обновен, след като германците показаха фейслифта на последното поколение, разработено заедно с PSA. Много смятаха, че това вероятно ще е последната модификация на малкия хечбек и от Stellantis ще оставят само версията на Peugeot, но изглежда не са прави. По-рано днес стана ясно, че следващо поколение на Corsa ще има, а новината дойде лично от дизйнера на марката – Марк Адамс в интервю пред Autocar.

Автомобилният производител успява да се задържи в сегмента на суперминитата благодарение на намалените разходи, постигнати в рамките на Stellantis. Освен в Corsa и Peugeot 208, споделените технологии ще се използват и в предстоящите Citroen C3, Lancia Ypsilon и все още неназованияхечбек на Fiat, както и в редица подобни по размер автомобили от сегмента на компактните кросоувъри.

Следващото поколение на Corsa ще разчита на платформата STLA, която ще бъде еволюция на широко използваната CMP/eCMP. Opel ще премине към електромобили до 2028 г, което означава, че следващото поколение на Corsa ще се предлага изключително със задвижване с нулеви емисии. Ако се съди по факта, че настоящото поколение на Corsa дебютира през 2019 г. и получи фейслифт през 2023 г., новият модел, вероятно ще се появи през 2027 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 3 Отговор
    Опел не са ли вече френски ❓❗

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Жерар Дьожарден

    17 3 Отговор
    Опел са много по добри от фолксваген
  • 3 карчи

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Този опел корса, си е 208-ца отвсякъде 😉 Иначе Stellantis e обединение между италианско-американския автомобилен производител Fiat Chrysler Automobiles с френската компания Groupe PSA.
    Конкретното опелче обаче е франсе, но е добро, мн. добро, карах 10-на дена наскоро последната версия 23-та, турбо, пушка е 😉
  • 4 Ха ха ха

    4 3 Отговор
    Никога вече Опел.Имал съм няколко опела 2 от които Корса.Корса модел А 1.0 от 1991 г.Прекрасен автомобил за времето си.Корса модел D 2011 г.1.4 автомат бензин-пълен боклук.След него карам само японски автомобили.Светва лампата за водата спирам веднага и е прегрял -1800 евро за ремонт на следващата година същия номер и го хвърлих на боклука
  • 5 YYззз

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Китайски са инвеститорите, доколкото знам.
  • 6 ДрайвингПлежър

    0 5 Отговор
    Жалко за Опел, една голяма марка, която фансетата просто убиват!

    Коментиран от #7

  • 7 Митко

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "ДрайвингПлежър":

    И как пък ги убиват? За първи път са на печалба откакто се махнаха от ГМ, вдигнаха качеството, вдигнаха и цените респективно, но това е само плюс за тях. Много са си добре под тяхната шапка.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.