Last news in Fakti

17 Октомври, 2013 15:08 14 405 20

Две катастрофи заради локва на АМ "Струма"

  • катастрофа-
  • инцидент-
  • струма

Автомагистрала „Струма“ е една от най-новите ни пътни отсечки, но се оказва, че при по-силен дъжд може да бъде опасна. Голяма локва в района на Драгичево на 290-и километър в посока юг, образувала се след снощните дъждове, създава сериозен риск за живота и здравето на пътуващите.

Само за няколко часа днес заради ефекта аквапланинг (загуба на сцепление между гумата и настилката) са станали 2 тежки катастрофи. Много водачи за части от секундата губят контрол над управлението на колата, което е изключително опасно при движение с висока скорост в най-лявата лента.

Снимката и информацията ни изпрати наш читател с гореща препоръка преминаващите от там да карат по-бавно и с повишено внимание.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    0 3 Отговор
  • 2 Град Царево Царево

    3 2 Отговор
    ko li se u4udvam tuk pri nas v dajdovno vreme asfaltiaha pat i predi da go pusnat se nacepi celiq
  • 3 Виктор Кирилов

    5 7 Отговор
    така герб строяха магистралите...
  • 4 Христо Узунов

    1 3 Отговор
    Много е кофти там ,винаги има пясък покрай пътя и в аварийната лента,като вали ,пък да не говорим ... не случайно ограничението е 90 !!!

    Коментиран от #17

  • 5 Miroslava Marinova

    6 5 Отговор
    Поне нещо направиха.
    За разлика от булшевиките който само крадоха.

    Коментиран от #6

  • 6 Ивайло Каназирски

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Miroslava Marinova":

    Ами нека го наречем първокласен път а не магистрала !!
    Тези които са я правили да оправят целия участък. Ама няма да стане, ще сложат я камера, я ще из.ерат някоя бабуна, за да не се събира вода. Герб такива пътища ни направиха, че ми се плаче. А новите които ни управляват, ще ни довършат.
  • 7 Ivailo Chankov

    4 5 Отговор
    Всеки като се блъсне се оплаква, че условията били лоши и пътя бил зле, ми карайте според условията, като пътят е зле и има локва не се кара като Шумахер, защото през локвата ще има аквапланинг, а има ли аквапланинг в 95% от случайте завършва с катастрофа .
  • 8 неутрален

    7 5 Отговор
    герб това герб онова..

    На ви сега БСП .. хем ше ви краде, хем нищо няма да даде ..

    П.П > строителите са тези които са я направили кирлива, не съм видял бойко да ходи да налива асфалт ..

    Коментиран от #10

  • 9 Емил Рашковски

    5 3 Отговор
    Този участък е строен от комунистите...

    Коментиран от #16

  • 10 Ивайло Каназирски

    1 5 Отговор

    До коментар #8 от "неутрален":

    Бойко (с главно Б) не е наливал асфалт, а е плащам на неговите си фирми да правят това, и си е плащал с твоите и моите и парите на много други от нас. Да не говорим, че сме плащали над 5 пъти по скъпо на километър от колкото излиза в Германия. За качеството е очевидно !!! Не знам къде видя да ни управлява БСП.
    До Ивайло Чанков: оплакват се хората понеже си платил 67 лв винетка и над 100 лв данък и се движиш по лунен пейзаж. Ако беше безплатно, да нямаш право да мрънкаш.
    Мрънкаме понеже ВиК, Топлофикация и други тъпи компании разкопават след някой "ремонт" и правят улиците и булевардите на офроуд пътеки. Магистралите са ни къдрави къдрави и меки като варени макарони в събота сутрин. Днес се обаждах на 112 за наводнен тунел между Люлин и Обеля и разбирам, че те знаят за наводнението и ме питат наистина ли водата е около 20 см :O вие нормални ли сте, да чакаме да се оттече или да стане ПТП. Как да не се ядосваш и да обвиняваш пътищата.
  • 11 хххххххххххх

    0 2 Отговор
    Строителя строй пътя по проект, а това че някой е зел сума пари за нещо на картинка е друг въпрос. След като проектанта е задал кота, строителя я спазва и става яма ема е която водата е нормално да се събира.
    Ако се кара малко по-внимателно и с главата, а не с краката няма да има проблеми. Колата се кара от задкормилно устройство, което решава в коя дупка да влезе и в кой да се натресе.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Ивайло Каназирски

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "хххххххххххх":

    Стига оправдания, вие мазохисти ли сте ?? Излезте извън балканския полуостров и вижте как карат там хората и какви пътища има !! Пак си карат бързо извън ограничението. Където има камери има и знаци за тях и те са само на рисковите участъци. Там такива локви и дупки няма ! Какво се задоволявате с мизерията и не си търсите правата. Вечното оправдание е, че е несъобразена скорост, защото така е виновен бедния човек който си плаща като поп, и ще трябва да плати още малко сега, а не общината или строителя които са пълни с милиони . Прост народ проста държава. Добри овце сме си ние, щом виждаме проблема в нас а не в държавата.
  • 13 Petar Andonov

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "хххххххххххх":

    Май не си наясно много с нещата. Първо проектанта който задава кота и малоумен да е няма да направи такава дупка, защото програмите с които се правят тези проекти не позволяват такова нещо. Второ проектанта си скапва здравето да изчисли и сметне всичко, хаби 1 тон хартия после без никакъв смисъл като се има впредвид че всичко го има в цифров вид. Трето накрая идва стоителя(зидаромазач или по-зле) и всички тези проекти ги хвърля в кофата и казва аз ще си стоя тука както аз си знам. Четвърто плащат на некой да си затвори очите и да каже че всичко е изпълнено по проект. Даже по скоро го принуждават щото иначе оставаме без магистрала.
  • 14 John Ivan

    0 3 Отговор
    Най-простите шофьори са Made in BG!!!
  • 15 Киро Стоев

    2 2 Отговор
    Вече 12 години карам Мерцедес 190 и нямам никакви проблеми с колата. Разхода на магистрала ми е 12 бензин. Карам винаги бавно, не защото много ми харчи, а защото съм европейски шофьор и спазвам правилата

    Коментиран от #19

  • 16 Бай Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Емил Рашковски":

    Е че то освен Комунисти има ли някакви други? Или онези които допреди няколко десетилетия са носили пионерски връзки изведнъж си смениха вярата ли/
  • 17 Ognyan Petrov

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Христо Узунов":

    Не знам в коя година живееш, но от както я пуснаха отсечката от Перник до Дупница ограничението е 120км/ч. :) Това, че някой не гледа пътя, а само настъпва газта е друга тема.
  • 18 PROFESIONALISTA

    2 0 Отговор
    Сега ми е интересно дали строителната фирма ще плати за двете катастрофи, или пак ще пишат "несъобразена скорост" и бития бит, е-ния е-н...
  • 19 триста итридесети

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Киро Стоев":

    караш бавно на магистрала и разхода ти е 12 бензин ??? ами вземи превключи на 4-та, виж ако имаш пета, не е лошо и нея да разработиш малко...
    по темата: виновна е фирмата 100%, нима не са длъжни след първия дъжд да "прогонят" пътя ??? и ако не са, тогава защо не са??? кой е правил договора??? иначе то и с 80 да караш ако изкочи някое езеро си в канавката 100%, пък може и в завой да е - още по-лошо
  • 20 Пламен Пепелов

    2 0 Отговор
    изглежда трабва да станем, като емирканците, съд до дупка ако ще и за най-голямата глупост да е , то тва не е локва, а сие живо море, да не говорим за качеството на асфалта, който е меко казано хлъзгав като е мокър , на сухо пак е същият кенеф