Last news in Fakti

31 Юли, 2023 12:22 1 867 4

Mitusbishi показа нов компактен кросоувър

  • mitsubishi-
  • asx-
  • кросоувър

Пълният дебют ще се състои на 10 август

Mitusbishi показа нов компактен кросоувър - 1

Mitsubishi реши да разкрие дизайна на най-новия си кросоувър преди официалния дебют на колата и показа компактен модел с повишен клиренс с неясно за момента име. Цялостната премиера е планувана за 10 август по време на международно автомобилно изложение в Индонезия, като за момента не е ясно дали колата ще достигне до пазарите в Европа.

В допълнение към фотогалерията са представени някои технически спецификации, според които Mitsubishi ще предлага автомобила с 1,5-литров двигател, автоматична трансмисия (CVT) и задвижване на предните колела. Той ще се движи на 18-цолови джанти и ще предлага водещ в сегмента пътен просвет от 222 мм.

Що се отнася до размерите, компактният кросоувър е дълъг 4390 мм , широк 1810 мм и 1660 мм висок. Това го прави по-голям от продавания в Европа ASX, познат още и като Renault Captur. Този нов модел се рекламира като изцяло Mitsubishi, предназначено предимно за региона на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН).

След дебюта през следващата седмица компактният кросоувър ще бъде пуснат в производство в завода на Mitsubishi Motors Krama Yudha Indonesia (Бекаси, Западна Ява) и ще се доставя на клиентите от ноември. Към него на Международното автомобилно изложение в Индонезия през 2023 г. ще се присъедини електрическият eK X EV, който ще бъде представен за първи път извън Япония.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мунчо

    9 2 Отговор
    CVT кутия. "Смях в залата!" :)
  • 2 Ония с Фордо

    11 0 Отговор
    Я гледай ти пак автомобил с ДВГ а не електричка . Модата си е мода но практическия живот показва друго.
  • 3 ...

    4 0 Отговор
    това е истинския ASX, не пикливото ренде дето ще ни пробутват тука
  • 4 няма шест-пет и толкоз

    4 1 Отговор
    Ами ако ми подарят едно ши го взема. Малко трудно ше го набутам в 3м гараж, ама шсе напъна,, Няма прая друг гараж я...