Last news in Fakti

14 Август, 2023 12:44 1 580 3

Taycan GTS се справи перфектно на „лосовия тест“ (ВИДЕО)

  • taycan-
  • gts-
  • лосов тест

Електромобилът премина изпитанието със 78км/ч

Taycan GTS се справи перфектно на „лосовия тест“ (ВИДЕО) - 1

Porsche Taycan GTS често остава на заден план зад Turbo и Turbo S моделите, но за пореден път се доказа, че не е по-малко способна версия на първият електромобил на марката. В популярния „лосов тест“ на km77, Taycan успя да постигне изключително добър резултат, подобен на този на Turbo S модела.

С тегло от 2.3 тона, Taycan GTS не е най-лекият автомобил на марката, като за това основна вина има батерията с капацитет от 93.4кВтч. За сметка на това пък двата електромотора с мощност от 598 конски сили и въртящ момент от 850 нютон метра компенсират и успяват да ускорят колата до 100км/ч за 3.7 секунди.

По време на теста, колата е оборудвана с гуми Pirelli P Zero Elect с размер 265/35 отпред и 305/30 отзад и 21-цолови джанти. Както може да видите и във видеото под текста, колата премина през изпитанията със скорост от 78км/ч без да удари конусите. При теста със 79км/ч колата не успя да се справи с предизвикателството, макар да остана предвидима и без сериозно поднасяне.

Taycan GTS си проправи път и през трасето за слалом. В режим на шофиране Sport Plus, който поставя адаптивното въздушно окачване в най-твърдите настройки, накланянето на каросерията практически не съществуваше, а контролът на стабилността не трябваше да се намесва много. На автомобила му бяха необходими 21,5 секунди, за да завърши трасето, което го прави с 2,0 секунди по-бърз от Mercedes EQE с време 23,7 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Немско Порше:)

    5 6 Отговор
    А руската Лада с китайските амортисьори се обърна още на конвейра в завода
  • 2 Местния Козар

    5 1 Отговор
    Обра половината конуси, ама бил перфектен ?!?!!?
  • 3 Тимба брата на Симба

    3 0 Отговор
    Теслякя Модел S ще се справи много по добре от този Тайкан майкан