Last news in Fakti

21 Август, 2023 11:04 1 695 2

Rolls-Royce представи първия от четири ръчно направени кабриолета

  • rolls-royce-
  • la rose noire droptail

La Rose Noire Droptail е вдъхновен от роза

Rolls-Royce представи първия от четири ръчно направени кабриолета - 1

Специалното подразделение на Rolls-Royce Coachbuild представи най-новия си шедьовър по време на Седмицата на автомобилите в Монтерей. Ексклузивният Droptail е ограничен до само четири бройки в света, а представеният в Калифорния автомобил носи името La Rose Noire.

La Rose Noire Droptail черпи вдъхновение от френска роза, известна като Черна бакърена, любимо цвете на майката на семейството, което го е поръчало. Тя е боядисана в уникално червено покритие, което е проектирано така, че да изглежда почти като черно в сянка, но да има перлено червено сияние под слънцето. Rolls-Royce разкриват, че са направили тази специална боя, като са комбинирали два нюанса на червеното, които са нарекли True Love и Mystery.

За разлика от Rolls-Royce Sweptail и Boat Tail, Droptail не е базиран на същата платформа Architecture of Luxury като Cullinan, Ghost и Phantom, а вместо това има ново монокок шаси, изработено от стомана, алуминий и въглеродни влакна. Въпреки че основата е нова, задвижващият агрегат е познатият 6,75-литровия V12 с два турбокомпресора на марката, който генерира 593 к.с. и 620 Нм въртящ момент. Макар че подобен автомобил не се интересува от представянето в права линия, британците споделят, че може да достигне 100 км/ч за по-малко от 5 секунди, като продължава да ускорява до максималната си скорост от 250 км/ч.

Droptail се предлага с твърд покрив, който му придава отличителна визия. Дългият, ниско разположен покрив придава на автомобила вид на купе и разполага с електрохромна стъклена част, която преминава от непрозрачна в почти прозрачна с натискането на един бутон. Когато се свали, Droptail се превръща в стилен роудстър с отворен покрив.

Интериорът на колата е още по-ексклузивен, благодарение на шарка оформена с помощта на 1603 триъгълника от черен дървесен фурнир, тя представлява израз на падащи розови листенца, споделят от компанията. Изключително сложната шарка е умишлено асиметрична, тъй като клиентите са искали тя да представлява естествено, разпръскване на венчелистчета.

Седалките са облечени в комбинация от кожа True Love и кожа Mystery, а в центъра на арматурното табло е поставен персонализиран часовник на Audemars Piguet. Този 43-милиметров хронограф включва червени броячи и червена вътрешна рамка. Интересно е, че часовникът може да се откачи с натискането на един бутон и да се носи с каишка при специално събитие. La Rose Noire продължава линията на Rolls-Royce от ръчно направени автомобили по поръчка и е един от четирите уникални автомобила Droptail, които производителят планира да създаде.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостот

    1 2 Отговор
    Задницата напомня доста на Мустанг.
  • 2 Без име!

    1 0 Отговор
    Каква сензация е това?
    Някога, всички коли на марката се правеха ръчно!