Last news in Fakti

4 Септември, 2023 14:16 3 497 2

Mercedes разкри подробности за „малката” G-Klasse

  • mercedes-
  • g-klasse-
  • g-
  • cla

Всъдеходът ще е електрически

Mercedes разкри подробности за „малката” G-Klasse - 1

Слухове за това, че Mercedes разработва по-малка версия на G-Klasse витаят в интернет пространството от месеци, но ето, че сега се появи и официално потвърждение, след като изпълнителният директор на компанията коментира темата по време на изложението в Мюнхен.

Докато висшите ръководители говореха за умаления офроудър, на заден план беше показана дизайнерска скица на SUV с позната форма. Директорът го описа като "Малкото G", като добави, че кророувърът ще бъде изцяло електрически.

Шведският изпълнителен директор се въздържа да разкрие кога умалената G-класа ще се появи на пазара, но тъй като засега има само скица, вероятно до нея ще останат поне няколко години. Ола Келениус призна, че това няма да е лесна задача, тъй като новодошлият модел има "някои много големи обувки за запълване". Трилъчевата звезда "напълно разбира отговорността, която носи това", като добавят, че ще бъде "незабавно разпознаваем".

Германският вестник Handelsblatt пръв съобщи за по-малка G-класа още през февруари. Според слуховете тя ще се появи на пазара през 2026 г. и ще се движи на същата MMA архитектура като концептуалния CLA, представен на IAA тази седмица. Ако това е вярно, означава, че по-компактният G ще се откаже от платформата рамата" на по-големия си брат. Според първоначалния доклад новият модел няма да бъде много по-къс от класическата G-Klasse, но се твърди, че ще се движи значително по-близо до пътя.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    5 0 Отговор
    Който чете да е жив и здрав
  • 2 СЗО

    7 1 Отговор
    Ами малка ще е разбира се! Два тона и половина джип, с обтекаемост на тухла четворка, да му сложил и батерии, и да очакваш дълъг пробег....няма как да стане. Затова най лесното: смаляваш го, и става по лек