Last news in Fakti

17 Септември, 2023 12:00 2 094 5

Mini се сбогува с един от моделите си

  • mini-
  • clubman-
  • countryman-
  • cooper

Clubman не влиза в плановете на компанията

Mini се сбогува с един от моделите си - 1

Mini Clubman така и не успя да се наложи на пазара и логично британската компания ще се раздели с него. Това става ясно от думите на Стефани Вурст пред TopGear, където тя разкри, че практичния модел скоро ще бъде мъртъв. За момента компанията не планира да представи негов заместник, след като съвсем скоро видяхме изцяло електрическото бъдеще на марката в лицето на новия Countryman и класическия Cooper.

"Не бих казал, че мястото е запълнено, но няма да имаме Clubman", казва Вурст пред изданието. "Aceman е по-малка концепция, но мисля, че пространството с пет врати, ако не и с шест, е добре запълнено от Countryman и Aceman. Ако погледнете данните за продажбите в световен мащаб, Countryman удвоява тези на Clubman. Обичам Clubman, в момента карам Clubman. Но като концепция за голям автомобил решихме да изберем новия Countryman".

Clubman се появява на пазара през 2007 г. като модерен наследник на British Leyland Mini Clubman, произвеждан между 1969 и 1980 г. Второто модерно поколение на модела се появи през 2015 г., а последните бройки се очаква да бъдат произведени през следващите месеци. Що се отнася до обновената гама на Mini, тя ще се състои от нов член - малкия кросоувър Aceman, докато новият Countryman ще действа като косвен заместител на Clubman.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Порно

    12 3 Отговор
    Напълно излишен модел
  • 2 Факт

    12 2 Отговор
    Мини са безсмислена фирма
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 2107

    1 6 Отговор
    Голям праз!
    Гледай дядо си Ганьо на ,който си кръстен,да не се раздели с магарешката каручка...:)))
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.