Last news in Fakti

20 Октомври, 2023 15:25 1 799 2

Toyota и Lexus също се доверяват на Tesla

  • toyota-
  • tesla-
  • lexus-
  • стандарт-
  • nacs

Компанията ще използва Supercharger-и в САЩ

Toyota и Lexus също се доверяват на Tesla - 1

Днес Toyota обяви, че бъдещите ѝ електрически автомобили, както и тези на Lexus, ще се присъединят към повече от дузина други автомобилни производители, които ще преминат към стандарта за зареждане North American Charging Standard (NACS) на Tesla.

"В съответствие със стратегията за електрификация на автомобилите на Toyota, която предлага множество възможности за електрифицирани задвижвания, клиентите на Toyota и Lexus ще имат удобен достъп до повече от 12 000 зарядни станции Tesla Superchargers в Северна Америка", се казва в изявлението на автомобилния производител.

Toyota заяви, че този стандарт ще се появи при "определени" електрически автомобили от 2025 г. и че съществуващите автомобили с друг стандарт ще получат достъп до Tesla Supercharger чрез адаптер през същата година.

Toyota не съобщи кои електрически автомобили ще използват стандарта NACS, но знаем, че скоро ще настъпят големи промени, тъй като компанията увеличава производството на електрически автомобили и батерии под ръководството на новия си главен изпълнителен директор Коджи Сато. Наред с други неща, Toyota планира създаването на нова платформа за ел. коли,нови производствени техники, които да отговарят на възможностите на Tesla и до 10 нови модела на Toyota и Lexus, които могат да бъдат представени до 2026 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бен тен

    3 1 Отговор
    Щом и Тойота клекна на Тесла нещата са ясни .

    Някои твърдяха че видиш ли някой ден когато Тойота реши да произвежда електромобили и да си направи собствена мрежа за зареждане с Тесла е свършено, и сега всички тези специалисти с подобни твърдения изглеждат някакси смешно.
  • 2 Койчо

    3 1 Отговор
    Поредните които поискаха аудиенция при краля , подвиха коляно целунаха ръка и помолиха да бъдат допуснати в кралството на електромобилността.