Last news in Fakti

23 Октомври, 2023 14:44 1 076 5

Tesla с 1 милион продажби в Европа

  • tesla-
  • европа-
  • model y

Подвигът продължава с Model Y

Tesla с 1 милион продажби в Европа - 1

След 14 години продажби, Tesla вече може да се похвали с 1 милион успешни сделки, съобщиха от компанията. Първата Tesla, продадена на европейския пазар, е от първото поколение Roadster , а след това Tesla навлезе в масовия сегмент с Model S и по-големия Model X, преди продажбите да тръгнат стремглаво нагоре с пускането на европейските пазари на Model 3 и Model Y. От тях най-популярен се оказва Model Y.

Тази година може да се счита за годината на Tesla Model Y в Европа, тъй като той е най-продаваният нов автомобил на континента през шест от деветте месеца до септември, изпреварвайки по-достъпните и традиционни алтернативи на пазара. Последните данни, публикувани от Auto News, разкриват, че 26 730 автомобила Model Y са намерили нов дом в Европа през септември, което им дава комфортна преднина пред Peugeot 208, от който са продадени 21 111 екземпляра, и Renault Clio с 19 731 продадени единици.

Популярността на Модел Y е особено забележителна, когато се разгледат данните за продажбите през първите девет месеца на годината. Tesla води със 180 721 продажби, като изпреварва Dacia Sandero със 166 675 продажби, VW T-Roc със 155 972 продажби, Peugeot 208 със 147 091 продажби и Renault Clio със 141 941 продажби.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа

    3 6 Отговор
    За жалост все повече от тези боклуци, батерии на колела виждаме, джендъризмът е заразен!
  • 2 Тузара 🥃

    5 3 Отговор
    TESLA-та не ги мачка, тя ги мели

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "Тузара 🥃":

    А Тузара кара 20 годишен премиум с гуми втора употреба и подсмърча жално по картинки на Тесла.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Ами в България и след 20 години ще се кара основно втора употреба , само че вече електромобили и то повечето Тесла , видно от сегашните продажби в Европа !!! Затова четете и помнете , че днешните продажби в Европа са бъдещите продажби в България !! Ако не вярваш иди попитай джамбазите , те вече казаха черно на бяло , че до 3-4 години вноса на кюмбета ще секне , защото цените вече доближават цените на новите автомобили !!
  • 5 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    След като Тесла стигна първо място за най- продаван модел в първата година от производството му в Европа и то с модел за 50-60 000 евро , което е мноооого далече от бюджетна кола , какво ли ще се случи с бюджетните и модели за 20-30 000 евро , които предстоят ??? И напомням , до 3-4 години дори Дачия няма да има модел под 25 000 евра !! И то моделите и за 25-30 000 също ще са електромобили !!