Last news in Fakti

25 Октомври, 2023 15:12 2 145 2

Звезда от F1 продава необикновен Fiat 500

  • fiat-
  • 500-
  • ландо норис-
  • formula 1

Това е първата кола на Ландо Норис

Звезда от F1 продава необикновен Fiat 500 - 1

В гаражите на пилотите от Formula 1 могат да бъдат намерени различни екзотични автомобили, като в повечето случаи става въпрос за суперколи с характеристики подобни на тази при състезателните болиди. В гаража на Ландо Норис, обаче, може да бъде намерен необикновен Fiat 500 Jolly Evocation,който може би няма да остане там много време.

Колата всъщност не е оригинален Fiat 500 Jolly от който са направени само 650 копия, а реплика, която има своите забележки на някои места. Въпреки това, колата изглежда все толкова забавна и вече няколко пъти виждаме Норис с нея, а наскоро и неговия съотборник - Оскар Пиастри, който също се забавляваше с возилото.

Според километража, пробегът е малко над 36 хиляди километра, което не би трябвало да е проблем за 500-кубиковия двигател на Fiat-а. Търгът за колата ще започне утре и ще продължи до 31 октомври, като се очаква колата да се продаде за над 30 хиляди евро.

"Автомобилите с известни бивши собственици са популярни в Car & Classic, но да вземеш такъв автомобил от ръцете на настоящ пилот от Формула 1, особено такъв в подобна форма, е рядка възможност", казва Дейл Винтен, ръководител на редакцията на Car & Classic. "Ландо Норис е доказал, че знае оптималния начин да се движи по улиците на Монте Карло с McLaren, а любимият му Jolly доказва, че знае как да прави същото и когато не е на работа."


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Даньо

    5 2 Отговор
    на чинкуеченто най хубавото е че има 4 колела ...
  • 2 А БАЙ ДАНЮ ,

    1 0 Отговор
    ЧЕ НАМЪЪЪ МЪДИИИ!!!???