Last news in Fakti

3 Декември, 2013 08:45 32 504 26

Суперкарът на Lada е с мощност 380 к.с.

  • lada-
  • granta-
  • sport

В интернет пространството се завъртяха интересни снимки, показващи почти готовата състезателна версия на новата нискобюджетна Lada. Става дума за модела Granta и по-конкретно за изпълнението Sport. Този автомобил ще се включи в надпреварата WTCC още от следващата година. Фотографиите, които виждате, бяха разпространени в социалните мрежи от фенклуба Lada Sport.

В съответствие с новите правила състезателната Lada Granta ще се оборудва с доста по-мощен двигател. Форсираният мотор ще развива 380 к.с., като наред с това масата му е снижена с 50 килограма. Така състезателната Lada тежи 1 150 килограма, а клиренсът е снижен с 80 милиметра. На автомобила са монтирани и ефектни 18-цолови джанти.

Аеродинамичният екстериорен пакет също е доста различен. Според руските инженери всички тези, а и още куп по-незначителни подобрения, са причина за съществено увеличаване на скоростта на автомобила. Измененията водят до подобряване на времената с около 1.5 секунди на километър. Ще припомним, че стандартната Lada Granta Sport е с доста по-ниска мощност - само 118 к.с.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mercedes-Benz

    2 9 Отговор
    Почнах да се чудя къде са новините свързани с таралясниците...
  • 2 Славчо Димитров

    12 4 Отговор
    380 коня за автомобил от Голфов клас??? - и аз искам такъв таралясник

    Коментиран от #3

  • 3 Mercedes-Benz

    3 8 Отговор

    До коментар #2 от "Славчо Димитров":

    Предложенията на японците са в ПЪТИ по-качествени и добри от това недоразумение! Пример Impreza, Lancer има колкото искаш с по 300 коня, а с чип или лека модификация може да се вдигне и до 400!

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Shmeker

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Mercedes-Benz":

    Абе тва е подготовка на автомобила за WTCC, не знам дали може да си го купи човек и да го кара по улиците.

    Коментиран от #6

  • 5 Емил Георгиев

    6 8 Отговор
    Съмнявам се в качествата на колата....някой да е виждал руски GSM??

    Коментиран от #12

  • 6 Mercedes-Benz

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Shmeker":

    Това го кажи на 2-ри коментар, ясно е че е състезателна колата, в коментара си аз уточних че ако става въпрос за цивилна версият каквато в случая Славчо Димитров си мисли че е тая кола, има къде по-добри алтернативи!
  • 7 Iaroslav Stanchev

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Mercedes-Benz":

    Кои предложения?Субару,Мицубиши,Ауди защо мислиш не участват?Доколкото успях да разбера,според правилата на WTCC,не се допуска задвижване 4х4.Само предно или задно,като за предно теглото на колата е 1170 кг. с пилота,а за задно 1200 кг.
    Това не е случайно,защото от началото до средата на 90-те години,Ауди б4 16v quattro competition и впоследствие а4 буквално убиват конкуренцията в италианския,френския,британския,европейския и световен туристически шампионат.За това и коли с 4х4 не участват.
    По същата причина махнаха 4х4 и от DTM.

    Коментиран от #8

  • 8 Mercedes-Benz

    1 8 Отговор

    До коментар #7 от "Iaroslav Stanchev":

    Четеш ли какво пиша или по инерция си креташ?

    Коментиран от #11

  • 9 Симеон Тасев

    0 7 Отговор
  • 10 ivaylo mihaylov

    4 3 Отговор
    Лада се представят много добре в туринг шампионата, не по-зле от другите участници там. Дори имат и по-висока максимална скорост от повечето участници. Като влезе и Ситроен от идната година ще стане интересно с новите коли.

    Коментиран от #15

  • 11 Iaroslav Stanchev

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Mercedes-Benz":

    Точно де,щото попрочетох и ми стана интересно.Импреза и Лансер са много добри коли,ама за рали или за стрийт рейс.Точно за WTCC явно не са много удобни,защото доработката им в унисон с правилата на този шампионат ще е много трудоемка и скъпа.А относно ладата,дали е дарак или не,мисля,че класирането при конструкторите говори красноречиво: 1.Хонда, 2.Лада.Като се има предвид,че участват още 3 бая по-именити от Лада марки,си е доста добре и явно руския дарак не е чак такъв дарак.
    За справка:

    WTCC
  • 12 Shmeker

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Емил Георгиев":

    За руските инженери само респект!

    Това че нямат GSM не означава, че не могат да го направят, стига да имат необходимите инвеститори.
    А какво ще кажеште за КАМАЗ, който има доста победи в рали Дакар, (париж-дакар) и т.н.
  • 13 Емил Георгиев

    4 1 Отговор
    До коментар 12 Вярно е,че Камаз е добър камион,но се заинтересувай как беше конструиран през седемдесетте–на базата на конкурс-двигател-американски,диференциал и скоростна кутия-френски(диференциала е доста необичаен-червячен)Целият автомобилен "парк" на руснаците е копиран от запада Москвич-Опел-Олимпия:Волга-студебейкър-шампион"Зис–(скъп представителен автомобил)-Пакард:Иж-ДКВ и т. н.

    Коментиран от #14, #23, #24

  • 14 Shmeker

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "Емил Георгиев":

    И кво от това? Ладата може да е БМВ отвътре ако поискат ;)
    Едва ли харчат толкоз пари както другите отбори обаче.
  • 15 Владислав Димитров

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "ivaylo mihaylov":

    А ве пич , какъв Ситроен те гони тебе ?
  • 16 Антон Антонов

    3 3 Отговор
    Над 90 години див комунизъм-не става просто ей така. Виж, ракети по 80 тона правят. И особената гордост с бренда Калашников. Не можеш да се фукаш с недоклатена Лада и да правиш само пушкала. Иска се години "преустройство" на плесенясалите от комунизма мозъци.

    Коментиран от #18

  • 17 Нема Бира

    5 1 Отговор
    Раздувката ми идва малко повече!!!

    Коментиран от #19

  • 18 nakata88bg .

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Антон Антонов":

    от къде ги изкара 90 години? не са ли 69 най-много, макар че пак е доста спорно? явно не знаеш много-много нито за историята, нито за съвремна Русия!
  • 19 Стефан Никодимов

    1 5 Отговор

    До коментар #17 от "Нема Бира":

    А няма такова нещо, даже ако може малко по-картонена да изглежда, още по-добре ще е
  • 20 Бай Иван

    1 4 Отговор
    Пълен смях както винаги руснаците пак са се оляли! 380коня? Че аз познавам пичове в Пловдив които имат барнати коли и то с не кой знае колко средства от по над 400к.с. И как може да тежи толкова много 1150кг.С всеки свалени 100кг се печели около секунда ускорение .Според мен добрите времена се постигат с добро ускорение и добро спиране в случая високата скорост не е критерий!

    Коментиран от #22

  • 21 тадд

    3 2 Отговор
    ...гроздето пак кисело,нищо че е нискобюджетно! Браво на пичовете...
  • 22 Pavlin Kalchev

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Бай Иван":

    .....ама ти верно ли.....
    Айде като си толкова отворен, ми кажи колко точно е евтино да се направи 380 "коня" мотор, атмосферен!!!!!!, както е в този случай, с малко пари, ей така "леко барнат" като на твоите пичУви.....И понеже си адският спец, да те питам къде видя описана скорост! Ама ти нали си специалист, който вероятно кара някой немски курник, твой набор, 1.6 чист дизел, ама иначе си велик зад клавиатурата........автомобилни специалисте...:D

    Коментиран от #25

  • 23 comment

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Емил Георгиев":

    Че е копиран парка им, копиран е, но Москвич няма нищо общо с Опел. Копиран е от БМВ /даже на чарколяците по двигателие им си имаше емблемата на БМВ/, а Алеко си е със стария двигател и купето с ходовата част - копи-пейст от Ауди. Заради перестройката немците се направиха, че не забелязват кражбата в ония години.
  • 24 comment

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Емил Георгиев":

    Само ладовия двигател беше пълен хумор да се сложи в Москвичите. Адски скапан двигател.
  • 25 Бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Pavlin Kalchev":

    Павлине, ела в Пловдив и ще видиш на живо атмосферка с 400 коня .Руснаците за нищо не стават пич, дай им да крадат, но и там не ги бива май!

    Коментиран от #26

  • 26 Pavlin Kalchev

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Бай Иван":

    Няма нужда да идвам до Пловдив, пусни й графиката от дино-то, аз сам мога да преценя :D пък и 400 коня атмосферка, "малко барната" - ще да е 4 литра, 5 литра мотор или повече тук говорим за два литра, вждали сме и ние "рацинг" мотори, и "дино графики" няма да се притесняваш