Last news in Fakti

21 Ноември, 2023 10:33 7 937 7

Популярните автомобили стават недостъпни за повечето купувачи

  • нови автомобили-
  • цена-
  • достъпност
Популярните автомобили стават недостъпни за повечето купувачи - 1

Специфичните съвременни условия на автомобилния пазар доведоха до факта, че популярните модели станаха недостъпни за повечето средностатистически купувачи. Всъщност това се дължи на покачването на цените, но има и други фактори.

Данни от проучване на iSeeCars показват, че за обикновения купувач на нови автомобили най-популярните и евтини автомобили на пазара на нови превозни средства вече не са достъпни. Става въпрос за покупателната способност.

Това становище е на база доходите на купувачите, цените на автомобилите и лихвените проценти, които се използват за изчисляване на условията по лизинга. Последните в момента са доста високи, което ограничава покупателната способност.

Изследователите казват, че годишните плащания по заем за нова кола не трябва да надвишават 10 процента от годишния семеен доход. Изчисленията са направени на база 60-месечното кредитиране, при първоначално плащане от 10% от цената на автомобила.

Оказа се, че автомобили, като Mini Cooper, VW Golf, Hyundai Tucson и Toyota Prius, които се смятаха за масови доскоро, сега са извън категорията за достъпност. Превишаването на цените се изчислява в диапазона от 2.3 до 10.5%.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мне

    23 19 Отговор
    Тойота Приус беше технологично изместена от електрическите автомобили, и няма нищо общо с достъпност на цената.

    Мини Купър НИКОГА не е била "популярен модел" а точно обратното - нишов със сравнително висока цена за това, което представлява.

    ФауВе Голф е категория автомобил, която отстъпва на електрическите и отново няма нищо общо с цената.

    Коментиран от #2

  • 2 сектант

    40 6 Отговор

    До коментар #1 от "Мне":

    електричките са били, са и ще бъдат само и единствено за шв3с7ари

    Коментиран от #3

  • 3 Мне

    8 34 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Затова ли и Ферари вече бичат хибриди? Или и те са за "швестАри"?

    Коментиран от #4

  • 4 сектант

    36 4 Отговор

    До коментар #3 от "Мне":

    има и богати ляви амбриажи

    Коментиран от #5

  • 5 Мне

    15 9 Отговор

    До коментар #4 от "сектант":

    Ферари нямат проблеми да продават колите си, тъй че не е това причината да имат хибриди, а това, че фирми с чисти електрички като Римак, Кьонигсек и т.н. ги мачкат като характеристики и нямат избор, трябва да влизат в крак.
  • 6 гост

    21 6 Отговор
    От изброените ,масов е само Голфа.За Европа говоря.За Сащ не ни касае какви таралиги смятат за ,,масови". За България да не говорим. За новите модели среден клас какво да кажем....по-скъпи и още по некачествени.
  • 7 ФАКТИчески неточно написано

    14 2 Отговор
    Новина от , и за Великобритания.

    За нас не се отнася. За българите колите винаги са били трудно достъпни като цена.

    В САЩ, Канада, Китай, Индия и др цените пък са много ниски и достъпни за всеки дори и с ниски доходи