Last news in Fakti

25 Ноември, 2023 10:31 1 855 2

Porsche няма да прави нова Panamera комби

  • panamera-
  • porsche-
  • sport turismo

Sport Turismo няма да има трето поколение

Porsche няма да прави нова Panamera комби - 1

При дебюта на второто поколение Panamera, Porsche реши да направи нещо още по-различно от своето амплоа и пусна първото по рода си комби на марката. Panamera Sport Turismo се различаваше от стандартния модел с увеличено пространство за товарене, като това все пак бе комбинирано с присъща за Porsche визия.

Изглежда, обаче, това не е стилът на купувачите на Porsche и компанията е решила, че при третото поколение на модела няма да видим комби. Това бе обявено от говорител на марката пред Automotive News Europe. "В Китай и САЩ - нашите основни пазари в сегмента D - Sport Turismo играе само малка роля. Поради тази причина решихме да преустановим производството на този вариант на модела с пускането на новото поколение."

Не е известно колко точно е било слабото търсене, тъй като графиките на продажбите показват комбинирани доставки на Panamera във всички версии. Въпреки това, Autocar има информация, че процентът на търсене е бил под 10%. Следователно не е чудно, че Porsche не са направили още едно поколение на модела с дълъг покрив.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шегичка

    2 2 Отговор
    Ами тогава да направят микробус, фермерите да си возят бачкаторите по нивите.
  • 2 Знайко

    0 0 Отговор
    Това спортно комби не е лоша идея, само трябва да се модифицират задните облегалки да падат към багажника....така или иначе самата кола си е магнит за приятелки от всякакъв калибър.