Last news in Fakti

26 Ноември, 2023 10:13 5 998 17

Китайски автомобил може да спечели конкурса "Европейска кола на годината"

  • кола на годината-
  • coty-
  • европейска кола на годината-
  • китайски автомобили-
  • byd

Пет китайски автомобила са включени в списъка на претендентите за титлата „Европейски автомобил на годината“

Китайски автомобил може да спечели конкурса "Европейска кола на годината" - 1
BYD Atto 3

Кандидатите за титлата „Европейски автомобил на 2024 г.“ са 28 модела, но по-любопитното в сл,чая е, че пет от тях са производство на китайски марки. Това съобщава Carnewschina.com.

Китайските автомобили, които се борят за престижната награда са: BYD Atto 3 (Yuan Plus), BYD Han, BYD Dolphin, BYD Seal и Nio ET7. В списъка са също Smart #1 и Volvo EX30, като последните два са автомобили са европейски марки, но произведени в Китай.

Отбелязва се още, че списъкът на претендентите мключва и доста от "традиционно заподозряните" модели. Това са BMW Серия 5 , Fiat 600e, Honda CR-V, Hyundai Ioniq 6, Jeep Grand Cherokee, Lexus RZ, Mercedes-Benz E-Class , Renault Scenic, Toyota Prius и Volkswagen ID.7 .

Списъкът с финалистите, които ще преминат първия етап на подбор, ще бъде публикуван утре, на 27 ноември, а победителите в състезанието ще бъдат обявени на 26 февруари 2024 г. на автомобилното изложение в Женева.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Без ресурси

    42 8 Отговор
    ЕС нищо не може да произведе. Тоест може, но ще е скъпо и непродаваемо, и за много по ниска цена човек може да получи същото качество я от Китай, я от другаде. Олигофрени управляват този " съюз".

    Коментиран от #3, #7

  • 2 Братвурст

    7 16 Отговор
    Ако бутнат достатъчно кеш където трябва, защо да не спечели.
  • 3 Хахахаха

    7 32 Отговор

    До коментар #1 от "Без ресурси":

    ЕС спокойно може да наложи мита на китайските и те да станат по-скъпи от европейските. И китайците са до там.

    Коментиран от #6

  • 4 В САЩ

    28 4 Отговор
    Вече го пробваха този номер. Китайските стоки пак си останаха на порядък по евтини от техните, само дето за купувачите стана по скъпо, щото митото влезе в цената. Не могат и да ги изгонят от пазара, щото много работи не произвеждат сами, а ако Китай наложи подобни мерки спрямо американските и европейски компании които работят там...жална им майка. А ако не знаеш, Китай е номер едно търговски партньор на ЕС- не САЩ. И е много по зависим от търговските отношения с Китай, отколкото самият Китай с ЕС. Та така...

    Коментиран от #5, #16

  • 5 Мхм

    6 18 Отговор

    До коментар #4 от "В САЩ":

    И кво ти пука.Китайдките стоки чедто просто не стават не само от ценова глрдна точка а ми от производствено качестео и конструктивни недомислици.

    Коментиран от #9

  • 6 Да бе , да. ! 😜

    22 3 Отговор

    До коментар #3 от "Хахахаха":

    Преди години този номер краварите го пробваха първо срещу японските , после срещу южнокорейските автомобили . Резултат - сега Америка е залята от тойоти и хюндаи .
  • 7 Бай Яни

    2 14 Отговор

    До коментар #1 от "Без ресурси":

    Защо пишеш глупости моля като дрогиран мужик. Най-голЕмата риба се хваща ?знаеш ли къде,разбира се у кръчмО.китайски стоки с качество😄😄😄🈴㊗️чукча на луната.
  • 8 Тези от BYD що не ги внасят .........

    12 0 Отговор
    В България
  • 9 А50

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мхм":

    Нестават тези от левчето и повечето внесени в България но качеството им е съвсем друго на тези които се внасят в западните страни. Ако не си излизал от България и слушаш само новините по бтв нова и бнт няма как да знаеш
  • 10 Байо

    10 2 Отговор
    Китайците произвеждат за всеки джоб. За бедняка евтини некачествени стоки за заможния здрава и сголидна и по скъпа стока

    Коментиран от #15

  • 11 соломон паси

    9 1 Отговор
    Не мисля,че е правилно Китайски автомобил да спечели защото те се произвежда в недемократичен по-точно комунистически Китай където няма демокрация и парадите като "Парад гордости ", " Трансгени паради " "Гей паради " са забранени и е диктатор както се изрази Джо престъпникът е и правилно това да се има предвид тъй като за цивилизованите и свободни страни тези неща са много важни.
  • 12 българина

    4 1 Отговор
    без коментар, скоро ЕС ще стане ясно, че е виновен за пълния упадък на този контиеннт. Нужно е смао търговско споразумение между всички държави, заедно със свободно движение на хора и капаитали, но без общи органи и програми и валути. Англи и Австралия или Япония дали ще се откажат от валутите си?
  • 13 така така

    4 1 Отговор
    Европейците китайци ли са??
  • 14 123

    1 1 Отговор
    И нека победи този, който плати най-много :)
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 БАРС

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "В САЩ":

    АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ ! КИТАЙЦИТЕ ОТДАВНА ВЕЧЕ СПОРЕД ЦЕНАТА ДЪРЖАТ НА КАЧЕСТВОТО .ДРУГО НАЛИ ЗАТОВА САЩ ПРЕДИЗВИКАХА ТАЯ ВОЙНА В УКРАИНА КОЯТО ДА ОТСЛАБИ НЕ САМО РОСИЯ НО И ЕС.А С КИТАЙЦИТЕ САЩ ПОСТОЯННО ВОДЯТ ТЪРГОВСКИ ВОЙНИ И ПАК НЕ УСПЯВАТ.ЗАПЪДЪТ ПОСТОЯННО ГОВОРЯТ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ ДА НЯМА ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА СТОКИ И Т,Н А СЕГА ЩЕЛИ ДА ВДИГАТ МИТАТА..КАКВО ИЗЛИЗА БЪЛГАРИЯ КАКТО ВИНАГИ СЕ НАБУТА В НЕПРАВИЛНИЯТ СЪЮЗ.ПУТИН НЕ ПРОС ЗНАЕ С КОГО ДА УДАРЯТ ЗАПЪДА.ЕФТИН ГАЗ И ДИЗЕЛ ЗА КИТАЙ
  • 17 Порно

    0 0 Отговор
    Седнете в едно Донго, покарайте то , и тогава драскайте. Или си карайте 20 годишния премиум