Last news in Fakti

9 Декември, 2023 12:59 4 831 4

Ето коя е най-красивата кола за 2023-та

  • polestar-
  • polestar 4-
  • дизайн

Polestar 4 грабна наградата

Ето коя е най-красивата кола за 2023-та - 1

Polestar 4 спечели наградата на Car Design News "Дизайн на годината за сериен автомобил" за 2023 г. - една от най-престижните награди за дизайн в индустрията. Обявена на наградите Car Design News Peoples Awards, тя се присъедини към две други основни автомобилни категории, включително "Дизайн на концептуален автомобил на годината" и награда за цялостно творчество.

Победителите се избират от жури, съставено от 16 водещи дизайнери от най-известните студия в света. Тази година в журито бяха имена като Масимо Фрасела, директор по дизайна на Jaguar Land Rover, и Лиза Рийвс, ръководител на отдела за интериорен дизайн във Volvo Cars, които работиха с авторитетното жури при избора на победителите.

Polestar получи наградата си начело на кратък списък от 10 автомобила, изпреварвайки високо оценените Kia EV9, Volvo EX30 и Jeep Avenger за първото място. За отбелязване са и четирите китайски модела в списъка на 10-те най-добри, което оставя само трима европейски производители в борбата. Джеймс Маклахлан, редактор на Car Design News, заяви за победата на Polestar: "4-ката беше явен фаворит на колегите дизайнери, като получи най-голям брой гласове за първо място в категорията за наградата "Дизайн на сериен автомобил на годината".

Дизайнът на концептуален автомобил на годината беше присъден на Dacia Manifesto Concept, което е особено впечатляващ резултат, като се има предвид, че това е първият концептуален автомобил на марката, който оглавява цялостна революция в дизайна на серийните ѝ модели. Списъкът с концептуални проекти включваше също Citroen Oli и Mercedes Vision One-Eleven, като за разлика от класа на серийните автомобили, осем от 10-те номинирани модела бяха на европейски марки, а останалите два - от САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЗО

    22 8 Отговор
    Всеки има право да няма вкус. Не виждам нищо интригуващо в дизайна на Полстар.
  • 2 реално

    8 3 Отговор
    Тази награда е за дизайнера, а не за автомобила или компанията, която го е създала. Победителят е Thomas Ingenlath, който преди това е работил за WAG Group. Негови са Шкодите Фабиа, Румстър, Супърб, Йети, Ахой.

    Коментиран от #3

  • 3 Знайко

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "реално":

    Много точна информация.
    От изброените модели ми харесва само Йети, но не съм имал възможност да го шофирам.
    Суперб е пасат с късо междуосие и кофти тапицерия с висока цена.
  • 4 киро

    4 0 Отговор
    аз харесвам Суперб това е идеалния автомобил