Last news in Fakti

11 Декември, 2023 17:29 2 275 6

Суперколата на BYD се оказа по-мощна от очакваното

  • byd-
  • yangwang-
  • u9-
  • суперкола

YangWang U9 разполага с близо 1300 к.с.

Суперколата на BYD се оказа по-мощна от очакваното - 1

Дългоочакваните спецификации на серийния BYD YangWang U9 бяха разкрити и се оказа, че той е дори по-мощен, отколкото се смяташе първоначално. Освен мощността данните разкриват и размерите на суперавтомобила, който се простира на дължина 4966 мм, на широчина 2029 мм и е висок 1295 мм. Освен това U9 има междуосие от 2900 мм – а там е разполоежна батерия с капацитет 100 kWh.

Задвижването на автомобила се осъществява от четири електромотора, всеки от които е с мощност 322 к.с.. Ако ги съберем, ще получим 1287 к.с., което е повече от 1100 к.с., които първоначално се очакваше да генерира U9. BYD твърди, че той може да ускори и да достигне 100 км/ч само за 2 секунди и да развие максимална скорост от 300 км/ч. Компанията също така твърди, че е в състояние да измине до 700 км с едно зареждане според китайския тестови цикъл.

Интересена е системата "Disus-X system", която осигурява цялостен контрол на вертикалното, страничното и надлъжното движение на окачването чрез система за контрол на амортисьорите, интелигентна хидравлична система за контрол на каросерията и интелигентна въздушна система за контрол на купето. Системите позволяват на автомобила да се движи на три колела и дори да подскача нагоре-надолу.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохо Бохо

    19 9 Отговор
    Европейските производители закъсаха. Ама яко закъсаха.

    Коментиран от #4

  • 2 Тити

    7 10 Отговор
    Да бе повереах им ако минат и половината километри пак ще добре на всички е ясно че Китайците доукрасяват техническите характеристики.
  • 3 ххммм

    2 13 Отговор
    китайска пластмаска за малки дечица.. да ги радва!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Умен по цялата глава

    5 9 Отговор
    Китайците са най- древната нация оцеляла до днес.Ако искаме да видим какво щеше да е, ако не ги беше спрял Комунизма , вижте Тайван - капиталистическите китайци...Спрямо тях руснаците са като аборигени...
  • 6 За момента

    1 2 Отговор
    карам Лотуса, пък като излезе ще видим