Last news in Fakti

18 Януари, 2024 10:45 1 580 2

VW ще разчита на французи за новите си батерии

  • твърдотелна батерия-
  • volkswagen-
  • blue solutions

Volkswagen ще си сътрудничи с френски производител на твърдотелни батерии

VW ще разчита на французи за новите си батерии - 1

Volkswagen от години се опитва да разработи твърдотелни батерии за електрически автомобили с американския стартъп QuantumScape, инвестира милиони в стартъпа и мечтае за електрически автомобили с голям пробег и зареждане за минути. Сега стана известно, че германският автомобилен производител явно е сменил стратегията и преговаря с френската компания Blue Solutions.

Според анонимен източник , който бе цитиран от Reuters, Volkswagen и Blue Solutions се стремят да финализират споразумение за съвместно разработване на обещаващи батерии през следващите месеци. В момента Blue Solutions произвежда твърдотелни батерии за електрическите автобуси на Daimler, но сделката трябва да помогне на компанията да адаптира технологията и за леки автомобили.

Отбелязва се, че Blue Solutions, собственост на френския конгломерат Bollore, работи върху батерия за леки автомобили с време за зареждане от 20 минути и планира да построи гигантска фабрика за тяхното производство, като това трябва да се случи не по-късно от 2029 година.

По-рано беше съобщено, че френската фирма е подписала споразумения с BMW и с още една компания, името на която не се съобщава. Освен това френската компания наскоро подписа споразумение с Foxconn за разработване на твърдотелни батерии от четвърто поколение за двуколесни превозни средства.

Компанията произвежда твърдотелни батерии за електрически автобуси от известно време, които според съобщенията изискват само четири часа зареждане. Въпреки това Volkswagen казва, че сделката му с QuantumScape все още е в сила и нещата вървят по план, след като инвестира 300 милиона долара в стартъпа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сигурен съм

    3 1 Отговор
    Че ще изкарат на пазара твърдотелни батерии преди toyota.
  • 2 хммм

    1 3 Отговор
    Француците са мръсни центристки кучета!! Също като Грипен Решетников. Джендъри!