Last news in Fakti

29 Януари, 2024 09:24 1 794 4

Първи поглед към новия Golf R

  • vw-
  • golf-
  • mk8-
  • golf r

Хечбекът се възползва от промените при стандартния модел

Първи поглед към новия Golf R - 1

По-рано този месец Volkswagen представи актуализираната гама Golf, като умишлено не включи подробности за върховия модел. В очакване на официалната премиера, насрочена за средата на 2024 г., Golf R дебютира на първите официални изображения. Наточеният хечбек със задвижване на всички колела е облечен с отличителна синя обвивка, криеща дизайна, който беше разкрит преди няколко дни на версиите от по-нисък клас.

Въпреки че Golf R показва някои фини промени, той безпогрешно запазва същността си. Предната фона е преработена и включва централно монтиран радарен сензор, който отсъства в отиващия си модел. Това допълнение вече присъства и в по-ниските модели, тъй като Mk8.5 носи разнообразни актуализации на системите за подпомагане на водача и за безопасност. Въпреки че се откроява видимо, този дизайнерски избор е повтарящ се проблем в някои автомобили от много години.

От Volkswagen са предпочели да не разкриват конкретни подробности за новата версия на флагмана Golf. С излизането на фейслифта разликата в мощността между GTI и R намаля. Моделът с предно предаване е получил увеличение с 20 к.с., с което общата мощност достига 261 к.с. За разлика от него, излизащият R разполага с 320 к.с. Струва си да се отбележи, че миналата година европейците имаха достъп до по-мощната версия R 333, разполагаща с 333 к.с. Райнхолд Ивенц, ръководител на Volkswagen R, посочи, че премиерата на обновения Golf R ще се състои някъде през лятото на тази година.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъй шъй

    8 6 Отговор
    Те все повече заприличват на прабаба си- Костенурката.

    Коментиран от #2

  • 2 Охо-Бохо

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "тъй шъй":

    Oooo...момчето дето краде никове, пак се изплющя..."умно"!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гражданин

    1 0 Отговор
    Ооо , ще си я взема колата , ихааааа , красавица е тя ,