Last news in Fakti

7 Януари, 2014 09:47 3 645 3

Rolls-Royce тихомълком подсилва Ghost

  • rolls-royce-
  • ghost-
  • v-specification

Без да вдигат много шум, от Rolls-Royce представиха ограничена серия на най-малкия си модел с повишена мощност. 6.6-литровият V12 с два турбокомпресора на Ghost V-Specification развива 601 к.с., с 30 повече от стандартната версия.



Въпреки чу впряга по-голям табун, двигателят харчи по-малко бензин. Средният разход е 13.6 л/100 км срещу 14.1 за "обикновения" Ghost. Макар и минимално - 327 вместо 329 г на километър, емисиите на въглероден двуокис също са редуцирани.



Увеличението на мощността е съпроводено от серия дискретни промени по външността и интериора. Ghost V-Specification може да се поръча с пет нови цвята  (Графит, Черен сапфир, Вишнево черно, Арктическо бяло и Безкрайно черно), а по дължината на каросерията под прозорците има ръчно нанесена линия с двукрилия мотив на специалната версия.



Същият символ се среща по тапицерията на салона и върху капачето на мултимедийната система. Нов е часовникът на арматурното табло, а шевовете на седалките са контрастни.

Rolls-Royce Ghost V-Specification ще се произвежда в ограничен период от време. Немският дилър на марката Procar предлага специалната модификация за €330 820 с включен ДДС. Тази година британците планират фейслифт на модела, който ще бъде представен на някой от големите салони - вероятно в Женева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Alexander Alexandrov

    0 0 Отговор
    Невероятен!
  • 2 Shmeker

    0 0 Отговор
    някак си му взе стайлинга. Дори и вътре е подобен на ролса.
    Тва е малко гадно, но иначе ролса си е ролс.. и само как са си сложили немските гуми немците...... невероятна реклама за Континентал
    Аз и без друго съм фен на тази марка гуми

    Коментиран от #3

  • 3 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Shmeker":

    Chrysler 300c някак си му взе стайлинга. Дори и вътре е подобен на ролса.
    Тва е малко гадно, но иначе ролса си е ролс.. и само как са си сложили немските гуми немците...... невероятна реклама за Континентал
    Аз и без друго съм фен на тази марка гуми