Last news in Fakti

7 Януари, 2014 11:11 6 059 12

Такситата на Nissan превземат и Лондон

  • nissan-
  • nv200-
  • такси-
  • лондон

След като спечели конкурса за доставчик на таксита за Ню Йорк, Nissan се готви да замени и една от иконите на британската столица със специална версия на минивана си NV200. Новият автомобил се различава съществено от стандартния модел и е претърпял сериозна козметична операция в сравнение с първия прототип, представен през лятото на 2012 г.

Лондонският NV200 е част от глобалната таксиметрова програма на Nissan, която включва не само Ню Йорк, а също така Токио и Барселона. За разлика от колите за тези градове обаче, автомобилите за британската столица получават по-консервативен дизайн с кръгли фарове, преработена радиаторна решетка, LED осветление на табелата и изцяло нова предна броня.



Измененията са направени от Nissan Design Europe след препоръки от лондонското кметство и други транспортни организации на Острова. Както всички таксита в британската столица досега, NV200 покрива изискването за обратен завой с максимален диаметър 7.6 метра.



Първите автомобили започват да въртят из Лондон през декември. Ще бъдат оборудвани с 1.6-литров бензинов мотор и автоматична трансмисия. От Nissan обясняват избора си на двигател с много по-ниските вредни емисии в сравнение със сегашните дизелови таксита в британската столица. От компанията съобщават също, че през 2015 г. ще започнат доставката на изцяло електрическа версия на NV200 за таксиметровите нужди на британската столица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Alexander Alexandrov

    2 3 Отговор
    Горките Англета!
  • 2 brake point

    6 0 Отговор
    Карлос Гон действа яко.Да спечелиш поръчка за лондонско такси е доста престижно.
    И друго е интересно бензиновите мотори се оказват по добри от дизелите като екология въпреки писаниците че дизелът бил уж много екологичен.
    Лексъс изцяло изхвърли дизела от моделите си.Други производители произвеждат дизели само за европейския пазар....
  • 3 Монго

    4 1 Отговор
    Така им се пада на тези от бившата империя-по тротуарите индийци и пакистанци, а по пътищата "джапанки"...
  • 4 Монго

    4 1 Отговор
    Е, джапанки с френски чорапи
  • 5 Монго

    4 0 Отговор
    В тротУар у-то да се чете О...
  • 6 Владислав Димитров

    3 1 Отговор
    Купи Ниссан и се мъчи с него сам...
  • 7 Никой

    2 2 Отговор
    Добре, ясно че трябва да е практично и икономично, но защо трябва да е толкова катастрофално грозно???Нисан сякаш нарочно ги правят колите грозни в последно време...

    Коментиран от #11

  • 8 Иван Господинов

    3 0 Отговор
    Чак изглежда симпатично в грозотията си

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Alexander Alexandrov

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Иван Господинов":

    Но ижзлежда неудобен.
  • 10 Shmeker

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Иван Господинов":

    Нарича се чар... Белмондо и той е така - грозен, ама симпатичен.
  • 11 Борис Георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Никой":

    Грозно е силно казано.....Като се има в предвид Британския консерватизъм пак доста са се поотпуснали........
  • 12 ivaylo mihaylov

    2 0 Отговор
    Поне си ги произвеждат на местно ниво. Все едно тук министерството по транспорта да не дава лиценз на такси ако е различна марка от специално подготвен Грейт Уол Волекс да кажем. Тук ще стане вече война,а там хората ги приветстват понеже първо ще отговарят на стандарт, и второ ще подпомогнат местното производство.